Радомир Чолаков: Няма да бъдат изплащани двойни заплати на народните представители

  • 29 март 2024 18:27

  • 477
  • 1
Радомир Чолаков: Няма да бъдат изплащани двойни заплати на народните представители
© Булфото

Няма да има застъпване на мандатите на досегашния и на новоизбрания парламент и затова няма как депутатите да получават двойна заплата след промените в Конституцията. Това обясни пред БНР народният представител от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Радомир Чолаков.

Той определи подобни твърдения като "интриги за увеличаване на напрежението": "С изменението на чл. 64, ал. 4 на Конституцията волята на законодателите беше много ясна и изрична - мандатът на старото Народно събрание приключва с полагането на клетвата от новите народни представители, т. е. четиригодишният мандат се счита от клетва до клетва, както е във всички европейски държави. Сега по новия ред ще получават заплата от клетвата, което значи, че пак няма да има застъпване на заплати и няма да се изплащат 480 заплати".

Тази възможност предизвика напрежение и беше коментирана днес от народни представители. 

Настимир Ананиев: Ако взема двойна заплата, ще се откажа от нея

Последвайте канала на

Константин Тодоров
477 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.29 | 21:42

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини