Владислав Горанов за разрива между ПП-ДБ и ГЕРБ: Най-доброто предстои

  • 29 март 2024 18:05

  • 2791
  • 12
Владислав Горанов за разрива между ПП-ДБ и ГЕРБ: Най-доброто предстои
© Bulphoto (архив)

Накрая всичко ще бъде наред и ако ви се струва, че не е, значи това не е краят. Най-доброто предстои. Това заяви бившият финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„Проблемът, свързан с прекъсване временно на взаимоотношенията бе, че управлението, което се предложи беше относително некачествен. Натрупа се обаче комуникация. Най-добрата новина е, че има комуникация. В ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в отдавна сме разбрали, че да използваш крайни епитети не е правилният начин. В последните няколко месеца се разбра, че алтернатива няма и каквото и да изрекат, ще трябва да плащат цената за думите си. В последно време гледат да се побират. Урокът е, че България никога повече няма да има парламентарно мнозинство от една партия и ще трябва да търсят мостови помежду си. За мен изборите са най-доброто решение, особено заради натрупаното напрежение в последните месеци”, обясни той.

„Няма причина да ни отдалечава от еврозоната, напротив – приближава ни. Бюджетът, който е направен в тази сложна обстановка е твърде щедър и може да доведе до инфлационен натиск. МВФ казва, че този бюджет, ако се изпълни по начина, по който е приет, ще доведе до по-висока инфлация. Нашият единствен проблем за влизане в еврозоната е по-висока инфлация. Иначе България ще има правителство. То ще има за цел еврозоната. Инфлацията винаги е била проблем във финансовата политика от последните 2-3 години. Имаме грешна фискална политика, която ни води до проинфлационен натиск”, изрази опасенията си бившият финансов министър на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Борисов: Няма да позволя Росен Желязков да бъде служебен министър-председател

„Когато сме правили бюджет сме спазвали всички правила. Има принципи на фискално управление, които са заложени в пакта за стабилност и растеж, който е приет от ЕС. Човек трябва да се разпростира според чергата си. За да отиде бюджетът на дефицит, това трябва да става само при сериозни икономически кризи и за да поддържа някакви стратегически цели, свързани с инвестиции или възстановяване на икономически растеж. Няма никакви причини да си мислите, че можете да финансирате пенсии с дълг или да променяте пенсионният модел и да създавате несправедливост в него. Голяма част от пенсионирате са демотивирани да се осигуряват справедливо, защото получават еднакви пенсии. Тепърва ще се говори за това”, изтъкна Горанов.

По повод разривът в коалицията между Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Горанов заяви: „Качеството на управление беше толкова ниско, че голяма част от партиите бяха притиснати до стената. Ние нямаме особена алтернатива, трябва отново да седнем заедно с тези хора. Едни избори обаче ще покажат дали тезите на десните партии са релевантни. Очаква се прекрояване на дяловото участие на партиите в парламента. Моите очаквания са, че ако качеството на управлението, което сме предложили в последните девет месеца е задоволително, всяка от партиите ще си запази позициите. Това ще бъде един политически урок за по-малките ни политически партньори. Видях в дебатите, че има липса на политическа мъдрост в част от договарящите се. Изпуснаха си нервите или целяха това”.

Петков посъветва президента да се концентрира: Не трябва да изпуснем датата за избори 2 в 1

Основният провал, за да се стигне до избори е политическата неопитност и некачественото управление”, обобщи финансистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2791 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
патриот

2024.03.30 | 08:31

12
теб Божков ще оправи

2024.03.29 | 21:53

11
Марин сладък..... какво високо чело

2024.03.29 | 21:42

10
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.29 | 21:32

9
Ако главният прокорор сие на местото,ще изчезнете от България за една вечер.
Аз

2024.03.29 | 20:37

8
Тая гнида откъде изпълзя
Rumen,,Nezirov

2024.03.29 | 20:20

7
Kakav sram Tova sa super Idioti...

2024.03.29 | 19:16

6
автоджамбазкия ортак...

2024.03.29 | 18:41

3
Тоя наглец срама няма ли?
При Бай Ставри!

2024.03.29 | 19:15

5
Там най - доброто за този нагъл крадец предстои!

2024.03.29 | 18:55

4
ako si mislish grobarski bokluk tce nai dobroto e pak da se pregarnete sas P.P greshish shte vi lincuva narodat sas kamani

2024.03.29 | 18:40

2
ГОРАНОВ В ЗАТВОРА

Добави коментар

Водещи новини