Мария Габриел: С общи усилия темата за сърдечно-съдовото здраве може да стои високо в европейския и националния дневен ред

  • 28 март 2024 14:45

  • 287
  • 2
Мария Габриел: С общи усилия темата за сърдечно-съдовото здраве може да стои високо в европейския и националния дневен ред
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова бе домакин на конференцията „Сърдечно-съдовото здраве в Европа: предизвикателства и перспективи“ в партньорство с Н. Пр. посланик Фредерик Мьорис и Посолството на Кралство Белгия в България. Събитието се организира и с подкрепата на Европейското дружество по кардиология и Дружеството на кардиолозите в България. Сред участниците в конференцията бяха министърът на здравеопазването проф. д-р Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на и посланикът на Унгария Н.Пр. Миклош Борош, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Целта на форума бе да събере здравни експерти на национално и европейско ниво, представители на институциите на ЕС, учени и представители на академичните среди, за дискусии относно поставянето на сърдечно-съдовото здраве в центъра на европейския дискурс. Конференцията акцентира върху две основни теми - укрепване на социалната и здравната програма на ЕС и сърдечно-съдовото здраве в България.

„През последните десетилетия медицината отбелязва значителен напредък, но въпреки това сърдечно-съдовите заболявания остават водеща причина за смъртност в световен мащаб и причина номер едно за смъртност в ЕС. Мащабът на предизвикателствата е неоспорим, но в рамките на тези предизвикателства се крият възможности за иновативен напредък. Важно е заедно очертаем основни приоритети с водеща цел - Национален план за сърдечно-съдовите заболявания със стратегия и план за действия, които да носят полза за гражданите, България и ЕС. С координирани действия и обединени усилия можем да допринесем за един по-здрав и по-силен Европейски съюз“, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Лекарствата за сърдечносъдовите заболявания стават безплатни

Белгийското председателство на Съвета на ЕС поставя укрепването на социалната и здравната програма на ЕС сред шестте си приоритета за периода януари-юни 2024 г. Целта е да се ангажират повече европейски политици и здравни специалисти с развитието на сърдечно-съдовото здраве.

„Адресираме ли проблемите, свързани със сърдечно-съдовото здраве, адресираме темата за общественото здраве. Тя минава през лечение, превенция, иновации, образование и сътрудничество на национално и европейско ниво. Нека с общи усилия направим така, че темата за сърдечно-съдовото здраве да стои високо в европейския и националния дневен ред и бъде изпълнена с конкретика“, заключи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.28 | 18:38

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
УВИСНАЛо НА стълб банкаинско говедо

2024.03.28 | 14:58

1
Г,е,й Бардака (T)рДАНС го създаде Херсонския П..е..д..е..р.а.с..т от Хазарски произход с Руско гражданство и син на Масов У.б.и.е.ц С.ъ.рГ,Е,Й Яков да пази от нас БЪЛГАРИТЕ З..а..д..у..н..а..й..с..к..и.. я К,о,л,о,н,и,а,л,е,н К,е,н,,е,,ф окупиран преди 137 години от Руски К,о,,п,е,,л,е,т,а за 32 тона злато. В ДАНС освен Руски К,..у..р..в..и и П,е,,д,е..р..а..с..т..и друго не вирее. Има и някой и друг Рязан ПОМАК назначен главно като Шофьорче да вози Ш,,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и,,т,,е на Амбразурата, като Сертовия Тъпкач Момчил или Станишевския Е,б,,а,ч Асан Ибраимов Омеров от село Градежница. Агентите ( П..а..ч..а..в..р..и..т..е) в (T)рДАНС освен по Г,е,,й Сокаците и Т..р..а..в..е..с..т..и..т Пиаците се набират от К,,у,р,в,а,,р..н..и..ц..и..т..е на Митко Полицая и на екс министър Червеняков брат му. Херсонския П,,е,д,е,р,а,с,т с Руско гражданство Сър Г.е..й Яков има високи изисквания към Щатните и Нещатни Ш,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и трудещи се на заплата и хонорар в създадения от него Б..а..р..д..а..к (T)рДАНС. Мъжка П,,р,,о,,с,т,и,т,у,т,к,,а -Доносник с Халка под 10 сантиметра ФИ няма шанс да пробие в (T)рДАНС. Кандидат П,а,ч,а,в,р,,и,т,,е в (T)рДАНС преминават през Комисия по А..н..а..л..н..а Инспекция като Донаборниците: "Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !

Добави коментар

Водещи новини