ИТН: В следващото НС ще търсим конституционно мнозинство, за да оправим Конституцията

  • 28 март 2024 11:59

  • 927
  • 5
ИТН: В следващото НС ще търсим конституционно мнозинство, за да оправим Конституцията
© Novini.bg

Отговорността за това служебно правителство, каквото и да е то, е на управляващата сглобка, и най-вече на ПП-ДБ, които одобряваха имената и начинът, по който се избира служебен кабинет. Така че, каквото и да се случи отсега-нататък в тази сфера, вината е тяхна. Разбира се, би могло да се случи конституционна криза. Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., след като от партията отказаха да изпълнят третия мандат за съставяне на правителство.

Йорданов изрази увереност, че държавният глава ще направи всичко по силите си, за да може процесът да бъде максимално бърз и да не се стигне до криза, но отбеляза, че каквото и служебно правителство да се случи, въпросите трябва да бъдат отправени към ПП-ДБ и ГЕРБ.

Христо Иванов практически избра служебен кабинет на ГЕРБ, заедно с Кирил Петков и т.нар. генерал (Атанас Атанасов, б.р.). Ние предупреждавахме за това, но човек трябва да има мозъчен капацитет, а не само желание да се прави нещо, коментира Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Третият мандат - неизпълнен, Радев започва срещи с потенциалните служебни премиери

От думите му стана ясно още, че в следващия парламент от ИТН ще търсят конституционно мнозинство, за да „оправят“ Конституцията.

Йорданов заяви, че по отношение на изборите последната дума ще има президентът, но предпочита вотът да бъде 2 в 1 от гледна точка на финансите и избирателната активност, която би могла да бъде по-висока.

Последвайте канала на

Владимир Василев
927 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.03.28 | 21:41

5
Ще гледате от вън народното събрание. Лъжливи предатели говноядни. Чалгари.
тАшко маймуната

2024.03.28 | 12:34

4
следващото НС ще го гледате по 7/8 ямболски неандерталецо!
Хм...

2024.03.28 | 12:32

3
А кой ви каза че ще ви има в следващо народно събрание ? Два пъти имахте мандат , дори бяхте и първа сила и не поискахте да съставите правителство. Сега и третия ви мандтат ялов....Ми нали знаете приказката за стомните за вода......
ойди

2024.03.28 | 12:07

1
Дано не влезете жалки чучела!
И Тъй Не

2024.03.28 | 12:19

2
Като бяха първи в НС какво направиха?

Добави коментар

Водещи новини