Журналисти: Очакват ни два много разтърсващи месеца

  • 28 март 2024 07:55

  • 1663
  • 6
Журналисти: Очакват ни два много разтърсващи месеца
© БНТ

Според мен всичко се е договаряло накуп – и министри, и регулатори. Начинът, по който ще функционира тази коалиция, трябваше да бъде ясен още в началото. Щяхме да избегнем тези драми при едно добре разписано коалиционно споразумение. Това заяви журналистът Емилия Минчева в ефира на БНТ.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 774

„Не вярвам да е било сценарий всичко това. Разказът за това кой е виновен е разказ за пред избирателите.  Във всички случаи става въпрос за хора – как да се сложат министрите, кадрите. Важно е какво следва, а то никак не е розово за страната и за политическите сили”, смята пък журналистът Валерия Велева.

„Коалиционната култура на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е „ела ,ще те изям”, а тази на ПП-ДБ първо я установяват помежду си първо, а след това и с партньора си. вторите бяха изключително мълчаливи, което беше грешка, а когато решаваха да говорят, го правиха по единично. Комуникацията беше объркана. Трябва да има честност към избирателите на ПП-ДБ – това са малко по-особени чешити, твърде изискващи”, категорична е Милчева.

Стойчо Стойчев: Президентът стои отстрани и гледа сеир

Тя подчерта, че има много несвършена работа: „Няма го вторият транш по ПВУ, липсват ключови законопроекти. Ако са национално отговорни, депутатите трябва да гласуват тези неща, въпреки случващото се.”

„Приложението на Конституцията в момента буксува, защото не бяха приети закони, които да може тя да задейства така, както трябва да бъде. От последните дни вече сме влезли в предизборна кампания, която е доста остра, с размяна на реплики. Тепърва приказката „кой е виновен” ще се задълбочава”. Тепърва ще се изваждат факти от тези преговори. Очакват ни много разтърсващи два месеца”, на мнение е Велева.

Тя смята, че все още не сме в конституционна криза, но заяви: „Първият проблем ще бъде с назначаването на премиера – от тези девет имена остава само едно, а всички други отпадат по различни причини. Всички казват, че ще се търсят неполитически фигури. Горица Кожарова е единствената възможност.”

И двете са на мнение, че изборите няма да бъдат 2 в 1 на 9 юни.

"Третият мандат не е изненада, той ще мине и замине. Трябва да гледаме времето до изборите", допълни още Велева.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1663 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.03.28 | 08:25

4
Да се обесят от ПП, за да мирне народа!

2024.03.28 | 10:14

6
А защо само ПП, другите /герб, БСП, ДПС,/ няма ли да се бесят.
дедо

2024.03.28 | 09:41

5
малоумник
ati

2024.03.28 | 08:09

3
Народа 5 века не се е сьбудил. вие ще го разтьсите за 2 месеца

2024.03.28 | 08:08

2
Да ви разтърсват аналите
Theodor Atanasov

2024.03.28 | 08:01

1
Fucking Bulshet

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини