Иван Христанов: БАБХ е дала 45 млн. лв. на фирма на Таки

  • 27 март 2024 13:55

  • 950
  • 8
Иван Христанов: БАБХ е дала 45 млн. лв. на фирма на Таки
© Булфото (архив)

Преди дни директорът на БАБХ е дал на фирма на Таки 45 млн. лв. Това разкритие направи Иван Христанов, бивш зам.-министър на земеделието и главно е действащо лице за елеминиране на частни фирми от "Капитан Андреево", в интервю пред БНР.

Той направи потресаващи разкрития за пътя на наркотиците през „Капитан Андреево“ и настанените там частни фирми, извършващи товаро-разтоварна дейност. Кой контролира „Капитан Андреево“, пратките на наркотици, Гранична полиция и Агенция „Митници“ обясни председателят на ПП „Единение“ в предаването „12+3“.

„Смущаващо е, че този господин от БАБХ – Патарински, в четвъртък е дал на фирма на Таки 45 млн. лв. – 15 млн. лв. на година за следващите 3 години за обезвреждане на животински отпадъци. Правителството налива пари – нали водихме война с Таки, най-големият бос на мафията. Бизнесмоделът е прост -  отчитат се умрели животни, които отиват към колбасарници или се търкалят по полето край Кочериново – 30 умрели крави. Служители на БАБХ попълват бележки и срещу тези бележки вие си стоите в Дубай, защото Таки живее там, и получавате 1,25 млн. лв. всеки месец гарантирана пара“, разказа Христанов.

Христанов: Товаро-разтоварната дейност на ГКПП "Капитан Андреево" незабавно да бъде върната на държавата

И допълни: 

Таки е абсолютният бос на мафията - Капо ди тути капи. Ами е дясна му ръка за схемите. Пепи Еврото е една от пионките, има развито влияние в съдебната система и спецсъда, но е пионка, която те лесно жертват. В момента има някоя друга пионка на мястото на Еврото и Нотариуса. Имаме доказателство, че има връзка между „Капитан Андреево“ и Чакърян и съдебната система, доминирана от Певески. И цялата тази омерта, която изглеждаше до май 2022 г. изглеждаше непробиваема, ние нанесохме съкрушителен удар върху основния поток, финансирал мафията и политически сили през пътя на наркотиците. Това доведе до отпадането на главния прокурор, Къро Алексей Петров, Пепи Еврото. Доведе до атаката на имоти на Размиг Чакърян, изземване на компютри на Евролаб. Очевидно ударихме изключително чувствителна точка в тази плеяда от звезди, окупирали България  и не ни позволяват като общество да си поемем въздух.  Трагичното, е че ние ги махаме, те ги връщат.

Иван Христанов обясни, че лабораторията на „Капитан Андреево“ била просто печатница за пари. 

„Наркотиците минаваха през товаро-товарна дейност и затова трябваше да върнем държавните органи нд извършват тази дейност. И сегашният министър на земеделието, и директорът на БАБХ - Патарински, върнаха, без причини, тази дейност на частни фирми, две, от които са подадени към службите за изключително опасни.

Христанов, който бе депутат от ПП и напусна партията в последния ден на 48-ото НС, прогнозира, че ПП-ДБ „правят жертва в българския парламент за сметка на ЕП“.

„Имаме рязка смяна на позициите днес. Вчера беше „ще се постараем да изпълним мандата“, а днес „ние връщаме мандата отиваме на избори 2 в 1“. Тези сили в посока избори 2 в 1 станаха прекалено очевидни, твърди Христанов.

„За тези партии, които не сме в парламента изборите ще са изключително трудни. Ние ще се мобилизираме изцяло, за да дадем надежда и алтернатива на тези над 400 000 избиратели, които през 2021 година гласуваха за ПП, а сега казват „не искаме, но за кого““, заяви амбициите на ПП „Единение“ за влизане в НС Христанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
950 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.05.25 | 05:37

8
❤️ Г­о­­­р­­­е­щ­­и­­ ­м­о­­­м­­и­­­ч­е­­т­­­а­ ­­­в­и­­ ­­о­­­ч­а­­­к­в­­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­­8­.­F­­­U­N

2024.03.27 | 16:15

7
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
патриот

2024.03.27 | 14:49

6
е на мен ли да ги дадат
Питам аз:

2024.03.27 | 14:48

5
Кой да ги залови и о.с.ъди, като службите и правосъдната система им слугуват? А Бойко не дава да му махат аверите, щото го е страх от бай Ставри от С.Ц.З.
БЪЛГАРОУБИЕЦ,, СИГАНОВЪД

2024.03.27 | 14:10

4
РАДКО Пу.“ КАТА нещо д аизока или оакс е крие зад новото скъпарско рокле на Отеклата ДЕСА метерса
бг

2024.03.27 | 14:07

3
часовника тик така Радо

2024.03.27 | 14:06

2
ministerceto ne e vajno kolko e dala a e vajno kolko e vzela tce nali znaesh tova davane ne e bezplatno

2024.03.27 | 14:00

1
ТАКИ,,,МАКИ,МАМКАВИ НЕКАДЪРНА,ВСИЧКИ КРАДЪТ ЗАЛОВЕНИ И ВИНОВНИ НЯМА.

Добави коментар

Водещи новини