Забраняват разкриване на нови болници до утвърждаване на новата Национална здравна карта

  • 27 март 2024 10:18

  • 1163
  • 9
Забраняват разкриване на нови болници до утвърждаване на новата Национална здравна карта
© Novini.bg

В оставащите дни ще мобилизираме всички усилия на правителството да придвижим най-важните решения в полза на хората и на бизнеса, дори и в среда на предизборна кампания и без редовно правителство. Това каза премиерът в оставка Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в началото на днешното заседание на правителството, предаде репортер на Novini.bg.

Здравеопазването е сред ключовите сектори, които не трябва да падат жертва на политическата нестабилност. Миналата седмица съобщихме, че от следващия месец над 400 лекарства за сърдечносъдови заболявания ще бъдат безплатни, а други над 300 ще бъдат с намалено доплащане, добави той.

Днес, в изпълнение на управленската програма на правителството, ще предложим и важни промени в Закона за лечебните заведения. Промените въвеждат забрана за разкриване на нови болници до утвърждаване на новата здравна карта на страната, обяви Денков.

Защо е важно това – Националната здравна карта показва реалните потребности на хората в различните региони – къде има нужда да се разкрият нови болнични легла, къде има нужда от повече специалисти и къде е необходимо здравната каса да покрие тези нужди. Последната Национална здравна карта е правена през 2018 г. При сегашната ситуация, при която няма ограничение за разкриване на нови болници, в някои региони и области се оказваме с ненужно много болнични легла на фона на липсващ персонал, а в други области хората нямат реален достъп до качествени здравни грижи, посочи министър-председателят в оставка.

Лекарствата за сърдечносъдовите заболявания стават безплатни

Затова в този мандат Министерството на здравеопазването започна актуализация на Националната здравна карта на България. Следващото правителство може и следва да завърши този процес за около два месеца. Със законопроекта, който днес ще одобрим и ще предоставим за гласуване в Народното събрание, ще дадем възможност на НЗОК да планира възможно най-ефективно нейните ресурси спрямо реалните нужди на хората. Така държавата ще гарантира, че има осигурена болнична грижа и достатъчно специалисти за всички пациенти, независимо от това къде живеят те, каза още Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1163 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.03.27 | 12:39

9
позор!
ГоВЕДО ТИ и ЕШНУСИТЕс те ан ПАНГАРА

2024.03.27 | 12:23

8
АБСОЛУТЕН ГЕНОЦИД.. САЩ каде сте бе е МЪрсхиии това не ви е детроит и ФиЛАДЕЛФИА а уг нормална БИАЛА ешропеиска даргава.. УКРАИНЕ иа унисхтогават ВОЕнно а НАС "ХУМАННО" без доходи, заплати и пенсиии..
AGHHAHAHH givi enma d aostanat

2024.03.27 | 12:22

7
"Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !
Байко

2024.03.27 | 10:44

6
Гаден плъх.

2024.03.27 | 10:43

5
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.27 | 10:40

4
денков как си? ще пътуваш ли?
Д-р Ох Боли

2024.03.27 | 10:40

3
Затваряне на частни болници е нужно .
НЯМА КАК ДА СИ ПАТРИОТ И ДА НЕ МРАЗИШ РАШИСТИТЕ

2024.03.27 | 10:34

2
Докато службите на Путин дебнат баби и студенти с плакати, терористите се разхождат с автомати из столицата ти... СЛАВА НА УКРАЙНА! ✌️
дедо

2024.03.27 | 10:33

1
Вси4ко е за ремонт след ГЕРБ.

Добави коментар

Водещи новини