С едно име намаля списъкът с възможни служебни премиери, зам.-омбудсманът хвърли оставка

  • 27 март 2024 09:15

  • 3786
  • 7
С едно име намаля списъкът с възможни служебни премиери, зам.-омбудсманът хвърли оставка
© Омбудсман на РБ, архив

С още едно име намаля списъкът с възможни служебни премиери. Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 816

Вчера омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент е изпратила писмо до Народното събрание, с което иска Елена Чернева-Маркова да бъде освободена, тъй като е подала оставка.

Решението ѝ съобщи председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, а мотивите са лични. 

Възможните служебни премиери:

БТВ

Парламентът реши: Първият мандат се провали

Георги Свиленски, заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“, попита председателят на парламента дали тази оставка има връзка с бъдещи служебни премиери в държавата и има ли той такава информация. Свиленски визира последните изменения в Конституцията, според които за служебен премиер може да бъде избран омбудсманът или заместник-омбудсманът.

Желязков отговори, че е запознал Народното събрание с уведомлението на г-жа Чернева, като е изчел дословно подадената от нея оставка. 

Според последните промени в Конституцията, приети от Народното събрание и публикувани в Държавен вестник, президентът може да назначи за служебен министър-председател председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3786 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
СЕЛо КРУСХУФФу

2024.03.27 | 12:20

7
"Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !

2024.03.27 | 10:45

6
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.27 | 10:09

2
Предстои да изпитаме на гърба си последствията от глупавия закон на Христо Иванов. Така направи поправките, че Президентът може да избира между хората на ГЕРБ.
Тенев

2024.03.27 | 10:27

5
Абсолютно- сега нямат вече махане!
НЯМА КАК ДА СИ ПАТРИОТ И ДА НЕ МРАЗИШ РАШИСТИТЕ

2024.03.27 | 10:12

4
Докато службите на Путин дебнат баби и студенти с плакати, терористите се разхождат с автомати из столицата ти... СЛАВА НА УКРАЙНА! ✌️
...,,- ,,болимехуя. 9

2024.03.27 | 10:09

3
нее..глупачка...катборисов.
60+

2024.03.27 | 09:31

1
Браво-мъжко момиче.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини