ПП-ДБ-СС в СОС: Децата от центровете за настаняване ще могат да спортуват безплатно

  • 22 март 2024 13:18

  • 246
  • 0
ПП-ДБ-СС в СОС: Децата от центровете за настаняване ще могат да спортуват безплатно
© Булфото (архив)

Децата от центровете за настаняване от семеен тип в София да не плащат такси за общински спортни обекти.

Предложението е на общинския съветник от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (Спаси София) Симеон Ставрев, което ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Столичния общински съвет на 28-и март. За целта се предлага промяна в Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни обекти и за финансово подпомагане на спортната дейност на територията на Столична община. Ако общинарите подкрепят измененията, отпадането на таксите ще влезе в сила от 15-и април тази година, тъй като всяка промяна в Наредба изисква едномесечен срок за обществено обсъждане. 

Симеон Ставрев, ДБ, пред novini.bg: В СОС трябва да търсим и намираме най-малкото общо кратно, а не  да правим циркове за пред хората

На територията на София има 25 центъра за настаняване от семеен тип с по 10 деца във всеки. Месечно центровете плащат по над 1400 лева, за да могат децата да посещават общински спортни обекти, какъвто е на пример аквапарк „Възраждане“.

Според вносителя Симеон Ставрев с премахването на таксите, децата ще могат много по-често да посещават спортни обекти. „Спортът е един от начините те да бъдат интегрирани по-добре в обществото, каквато нужда определено имат, след като нямат родители, които да се грижат за тях. В момента обмислям следващо предложение, с което децата да бъдат освободени и от такси от общинските културни обекти.“, посочи още общинският съветник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини