От ГЕРБ-СДС излязоха с декларация по случай Международния ден за премахване на расовата дискриминация

  • 21 март 2024 11:13

  • 166
  • 1
© Булфото (архив)

„Във времена на тежки разделения и прояви на откровено неуважение, основано на стереотипи и предразсъдъци, включително и сексистски, които се наблюдават от страна на определени политици и политически лидери, и на които станахме свидетели в последните дни, да си спомним мисълта на Антоан дьо Сент-Екзюпери -  ако се различавам от теб, това не само не те ощетява, но и те обогатява“, прочете в декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Георг Георгиев във връзка с Международния ден за премахване на расовата дискриминация.

Той акцентира на факта, че у нас от векове съжителстват много и различни етноси и народи – българи, евреи, турци, арменци и др. и това е ярък символ на пъстротата на нашата държава. Пътят ни и занапред ще е към това, което ни събира и обединява, заяви Георгиев.

В началото на декларацията той припомни, че през 1966 г. Генералната асамблея на ООН обявява 21 март за Международен ден за премахване на расовата дискриминация, а България е ратифицирала Международната конвенция за премахване на всички форми на расова дискриминация. Държавите, страни по конвенцията, учредяват комитет за премахване на расовата дискриминация, добави депутатът.

По думите му основните принципи на антидискриминационното национално законодателство на България са в унисон с правото на ЕС и са залегнали в Конституцията на страната. Държавната ни политика е насочена към осигуряване на равенство на всички български граждани, независимо от етническа принадлежност, вероизповедание, пол или сексуална ориентация, равни възможности на жените и мъжете, защита правата на децата, отбеляза Георг Георгиев. Нашата държава, като част от голямото европейско семейство, е категоричен поддръжник на многостранното сътрудничество в борбата с расизма, расовата дискриминация, ксенофобията, продължи той.  Успели сме и сме постигнали много, но има и още много работа, появяват се нови предизвикателства, които трябва да бъдат взети под внимание, подчерта представителят на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Процесът на образование в дух на толерантност е основополагащ елемент за подпомагане на държавата, червената линия, която не бива да пресичаме, е правото на всеки да живее със своите убеждения, без да причинява вреди на хората, се казва в декларацията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
166 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.21 | 11:30

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини