Социолог: Свидетели сме на безпрецедентна политическа ситуация

  • 20 март 2024 15:07

  • 740
  • 2
Социолог: Свидетели сме на безпрецедентна политическа ситуация
© Булфото (архив)

Политическата ситуация в страната в момента е безпрецедентна, коментира пред Радио София социологът в агенция "Галъп Интернешънъл" Яница Петкова.

„При всички положения разговорът е прекъснат. Тонът не предполага възстановяване на този диалог, който е необходим за съставяне на правителство. Все още е леко открехната вратата и от двете страни. Такъв тип изявления говорят за изцяло прекъсване на комуникацията, въобще ако тя е била осъществявана, защото около седмица се говори на затворена врата, което предполагаше спокойствие, предполагаше изграждане на някаква формулировка за изграждане на властта“, каза Петкова.

Всички новини около скандалите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

По думите й, ако преговорите не се възобновят, ще се случи надпревара за това кой ще носи отговорността за неуспеха за съставяне на кабинет и осъществяване на ротацията.

„Изглежда, че силният ход от страна на ПП-ДБ е това – вината да е на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. ПП-ДБ бяха поставени досега в притисната позиция, под ултиматум и може би, за да се съгласят на решения, които иначе не биха приели, сега имат възможността да твърдят, че не са виновни и са направили всичко възможно“, коментира Яница Петкова.

Според нея, обявените имена за министри са безпрецедентен случай в българската политика.

„Не може да се обяви списък на министри без да е говорено с тях и без да е получено тяхното съгласие, особено що се отнася до чужда партия“, каза Петкова.

Тя добави, че не вижда вариант ПП-ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да възстановят диалога помежду си, който да е продуктивен за политическата стабилност в страната.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
740 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.20 | 19:50

2
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman
ati

2024.03.20 | 17:05

1
Народа си направи бьркотията с избора на пожарникара.

Добави коментар

Водещи новини