Доц. Христов за раздора между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Никой не печели!

  • 20 март 2024 08:22

  • 593
  • 2
Доц. Христов за раздора между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Никой не печели!
© Булфото (архив)

В момента нито една от двете страни не печели. Това заяви пред БНР пиар експертът доц. Александър Христов относно новата политическа сага между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Той отбеляза, че случващото се повишава общественото напрежение, което и без това не е ниско. Според него това може да бъде с непредвидими последици за обществото. 

Кирил Петков: Борисов да седне на масата за преговори, този кабинет е абсурден

"В момента гласът на разума, някой с глас на разума, трябва да каже "Стига" и да започне разговорът отначало. Мисля, че единственият глас на разума в една такава ситуация, който може да изведе комуникацията от това постоянно прехвърляне на обвинения, е Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Той показва, че може да води извеждането на разговора извън това блато на обвинения", коментира експертът.

За да има ясна пиар стратегия, тя трябва да е нещо, което е добре комуникирано, а сега не виждаме такова нещо, коментира той и добави: "Заради лошата комуникация, можем да съдим, че нещата или се решават в последния момент, или нарично не се комуникира по подобаващ начин". 

В настоящата ситуация няма бели и добри, категоричен е доц. Христов в предаването "Преди всички". 

Според него и трите страни, включително ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, трябваше да имат възможността и усилията да се опитат да водят диалога по контруктивен начин, а не го направиха. Резултатът е видим и необратим, подчерта той. По думите му имиджовият резултат е необратим за всички участници в тази сага, освен за ДПС

Експертът предполага, че това ще подейства по-ерозиращо на ПП-ДБ, отколкото на ГЕРБ

"Това в някаква степен обслужва интересите на гласоподавателите, защото и гласоподавателите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и поддръжниците на ПП-ДБ изобщо не са доволни от тази сглобка. В момента, в който едните се опитват публично да надцакат другите, това удовлетворява аудиториите". 

По думите му добрият начин е преговорите да се водят в тишина и заедно страните да излязат с общо решение. За него е било изключително странно през последните седмици и месеци публичната комуникация да изпреварва решенията. От пиар гледна точка това е абсолютно недопустимо, категоричен бе той. 

"Дума срещу дума - затова нито една от страните не взучеше убедително. Няма бели и добри, непрекъснато се сипят взаимни обвинения, в същото време напрежението между тях е много голямо. Напрежението се вижда най-вече от това, че публичната комуникация предшества вземането на решения, а това винаги е взривоопасно", коментира още доц. Александър Христов.

Според него едва ли нови избори през юни биха произвели коренно различна конфигурация. Той предполага, че преговорите през юни ще бъдат между същите политически сили, но те ще се борят за по-добри позиции

Последвайте канала на

Радина Лазарова
593 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.20 | 11:18

2
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman
Магнитски

2024.03.20 | 08:31

1
Къде е Тиквата? Търся го, за да го направя Лауреат по Магнитски! Къде си Дон Чекмеджян?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини