Росен Желязков във Виена: Европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността и сигурността в региона на река Дунав

  • 19 март 2024 14:42

  • 612
  • 1
Росен Желязков във Виена: Европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността и сигурността в региона на река Дунав
© НС

Позицията на България е категорична - европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността и сигурността в региона на река Дунав.

Това заяви председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в изказването си пред участниците в Деветата конференция на председатели на парламенти в рамките на австрийското председателство на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав (EUSDR). Той направи изказване по една от основните теми на форума - „Сигурността в региона на река Дунав“, съобщиха от пресцентъра на НС.

България активно подкрепя присъединяването към ЕС на страните от Западните Балкани и източноевропейските партньори в съответствие с принципа на собствените заслуги, подчерта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Според него с напредване на интеграционните процеси ще се открият нови възможности за резултатно сътрудничество в рамките на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав. Ще се подобрят възможностите за извършване на съвместни операции, анализ на риска, обучение на експерти и създаването на нови и по-ефективни координационни центрове, уточни председателят на парламента. 

Росен Желязков: Основна цел на България е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген възможно най-скоро

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети подчерта, че са необходими силни послания от страна на ЕС за единство в подкрепата за Украйна. ЕС следва да продължи да предоставя на Украйна и нейния народ цялата необходима политическа, финансова, икономическа, хуманитарна, военна и дипломатическа подкрепа, добави той.

Темата за сигурността в Дунавския регион изисква отново и отново да повторим - очакваме бързо постигане на съгласие по Фонда за подпомагане на Украйна в рамките на Европейския инструмент за мир, посочи председателят на Народното събрание. Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети отбеляза, че ракетните и безпилотни атаки срещу дунавските пристанищни градове са напълно неприемливи и водят до допълнително ескалиране на напрежението, разрушения, цивилни жертви и възпрепятстване на търговията със зърно. Категорично подкрепяме виждането на австрийското председателство, че е необходимо да се разшири капацитетът на украинските и румънските дунавски пристанища и да се възстановят щетите, причинени от руските нападения, подчерта той. 

През последните години темата за сигурността доби нови притеснителни измерения - продължаващата агресивна война на Русия срещу Украйна, многократните военни удари по дунавска пристанищна инфраструктура и заплахата за свободата на корабоплаването по река Дунав, екологичната заплаха за дунавската екосистема, посочи Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Това е стимул за решителни и непоколебими действия от наша страна, а отговорът ни трябва да бъде бърз и категоричен, заяви той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
612 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.19 | 15:15

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини