Александър Маринов: Предсрочните избори са по-малкото зло

  • 19 март 2024 10:44

  • 812
  • 3
Александър Маринов: Предсрочните избори са по-малкото зло
© Нова

Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете козлета ще паднат в реката, във водата, а и всички, които са на моста. Това описание на настоящата политическа ситуация направи пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател в СУ "Свети Климент Охридски".

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 776

"Създава се впечатление за театър, но кризата е реална", смята той. "Боричкането продължава. Извиването на ръце продължава. Все пак може би е по-голяма вероятността да се спогодят, но от това нищо добро няма да произтече."

"Предсрочните избори са по-малкото зло", коментира проф. Александър Маринов и прогнозира, че само след няколко седмици, каквото и да е разписано в бъдещото споразумение за управление, двете формации ще се сблъскат.

"Тези две сили са антагонистични. Техните интереси не могат да бъдат примирени. Те разглеждат принудителното си и неискрено партньорство като възможност всяка от тях да нанесе щети на другата", поясни Маринов.

По думите му гласоподавателите на тези две сили не са гласували те да управляват заедно, а сега "са се прегърнали". "Ако те лъжат избирателите си, отиваме много далеч от парламентарната демокрация."

Ново правителство или предсрочни избори?

"Противоречията се пораждат от желанието за решаващ контрол върху ключови структури на властта. ГЕРБ и ДПС вече контролират значителна част от тези системи", посочи той.

"Ако правителството се случи, в него ще има числен паритет, но ГЕРБ предлага опитни администратори и политици", отбеляза проф. Маринов. "Хора, които много добре владеят механиката на държавното управление, и в сравнение с тях хората на ПП-ДБ във властта са като едни пионерчета."

"Ако в САЩ спечели Тръмп, това ще промени насочеността на американската политика, ще предполага друг вид баланси вътре в НАТО и ние ще бъдем някъде между ритниците на атовете", изрази мнение политологът.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
812 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...патриот ибан в анала-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛА

2024.03.21 | 10:46

3
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55, Z = зашли О = отсосали V = вьiшли, Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.03.19 | 15:07

2
не "проф. александър маринов", такова животно няма. това е друго животно, съдържател на явочна квартира на ДС агент "майстора".

2024.03.19 | 11:26

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини