Протест срещу перките в морето

  • 18 март 2024 14:19

  • 330
  • 4
Протест срещу перките в морето
© Булфото

Рибари и представители на туристическия бизнес се събраха на протест във Варна срещу вятърните паркове в Черно море.

Поводът за недоволството стана кръгла маса за развитието на офшорната вятърна енергия. Дискусията трябваше да се проведе днес, предаде БТВ. Заради демонстрацията беше изместена в онлайн формат.

Протестиращите се събраха в района на Двореца на културата и спорта, а по-късно проведоха автошествие до рибарското пристанище "Карантината" в квартал Аспарухово.

Те категорично се обявиха срещу Законопроекта за енергия от възобновяеми източници в морските пространства. В демонстрацията се включиха и представители на БСП-Варна.

Булфото 

Рибарите посочиха, че протестът е свързан и с липсата на стоянки за лодки, както и места за домуване на риболовни кораби във Варна – проблем, който не е решен от над три десетилетия.

Протест във Варна срещу вятърните паркове в Черно море

Последвайте канала на

Радина Лазарова
330 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2024.03.18 | 23:10

4
Рибарите протестират съвсем за друго, искат места за лодките! Перките по никакъв начин не пречат на рибата и риболова, темата се експлоатира в полза на руски интереси
Ужас!

2024.03.18 | 23:01

3
Толкова сте прости, дори не си струва да ви се обяснява! Правете свирки и целувайте руски задници, малоумни роби! Както индианците не спряха железниците, така и вие няма да спрете новите технологии.

2024.03.18 | 14:47

2
браво, българи! да покажем на еничарите, че не могат да правят каквото и както си поискат!
Иванов

2024.03.18 | 14:27

1
Не само срещу перките аз не виждам защо се строят нови мощности когато тока поскъпва и ще продължи да поскъпва,тука в България всичко е криворазбрано,освен за мафията по върховете

Добави коментар

Водещи новини