Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел ще се срещнат с председателя на Еврогрупата

  • 14 март 2024 14:27

  • 444
  • 1
Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел ще се срещнат с председателя на Еврогрупата
© Булфото (архив)

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще се срещне с председателя на Еврогрупата Паскал Донахю в петък, 15 март, от 9 часа в Министерския съвет. Донахю ще проведе среща и с вицепремиера и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, съобщиха от правителствената информационна служба.

След срещите премиерът и вицепремиерът ще дадат съвместен брифинг с Паскал Донахю, в който ще се включи и министърът на финансите Асен Василев, по чиято покана е посещението на председателя на Еврогрупата в България. 

По покана на министър Асен Василев в България пристига председателят на Еврогрупата Паскал Донахю

Еврогрупата е неформален орган, създаден през 1997 г., в рамките на който министрите на държавите членки от еврозоната разискват въпроси относно общите отговорности на техните държави във връзка с еврото. Основната задача на Еврогрупата е да осигурява тясна координация на икономическите политики между държавите членки от еврозоната. Друга нейна цел е да насърчава създаването на условия за по-силен икономически растеж.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
444 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.14 | 17:03

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини