Станишев: Управляващите ни се държат като по-католици и от папата

  • 24 юни 2011 11:42

  • 2472
  • 4
Станишев: Управляващите ни се държат като по-католици и от папата
© Булфото

Всичко се свежда само до фискална дисциплина.

Това личи и в записаното в пакта Евро плюс, към който България се присъедини без абсолютно никакъв вътрешен дебат. Това каза лидерът на БСП и председател на ПГ на Коалиция за България Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Станишев посочи, че вчера се е провела среща на лидерите от социалдемократичното семейство, където основната тема е била икономическата ситуация в Европа, която става все по-сложна и тежка не само заради Гърция, но и заради общата посока на икономическата политика, която се налага в ЕС от преобладаващото дясно мнозинство в ЕП.


В острата фаза на икономическата криза, цяла Европа е правела политика, която е координирана. Това бе политика, която комбинираше финансови мерки с мерки за инвестиции в инфраструктура и социални мерки за защита на хората. Българското правителство се държи като по-католици и от папата – пример - дефицитът да е до 2% в пакта за финансова стабилност на Дянков, посочи Станишев.


Станишев посочи, че е имало прекомерно забавяне в работата на фонд „Флаг”, чиято идея при създаването му е била за мощно финансиране на местната власт, но сега общините не могат да се възползват от преференциално нисколихвено финансиране. Вместо това лихвите по фонда са 9% и ползването му става нереалистично.


На национално ниво всяка партия от социалдемократическото семейство е разработила политики, които предвиждат сериозни финансови вливания в икономиките на страните-членки, създаване на нови работни места - общо 8 млн. за страните-членки. Той информира и за инициативата за въвеждане на данък върху финансовите спекулации. В подкрепа на неговото въвеждане са събрани над 1000 подписа от депутати от ЕП – може да генерира на европейско ниво 200 млрд. евро.

Това е данък срещу тези, които създадоха кризата и разиграват цели държави. ЕС трябва да подпомогне Гърция и бавенето на решенията създава възможности за тези финансови спекулации. Необходима е политическа воля и решителност, която към този момент не проличава много на европейско ниво, каза Станишев.

Той посочи, че е много важно да знаем какво искаме ние от ЕК за следващия финансов период 2014 -2020 г. Когато не се знае какво иска, България ще бъде поставена пред свършен факт и няма да можем ускорено да догонваме останалите страни от ЕС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2472 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Аз

2011.06.25 | 10:16

4
Кой дава право на хора доказали се като некомпетентни и безплодни, безобразни лъжци и измамници, довели България до пълна разруха - ограбена, безстопанствена и мизерна, не направили нищо за населението а само за себе си и мутренските кръгове - да се изказват по такива теми..
Морски таралеж!!!

2011.06.25 | 10:16

3
Не виждаш ли ,че държавата загива при управлението на ГЕРБ ,и ти повтаряш Тиквата ,КОЙ МИ СЕ ИЗСРА В ГАЩИТЕ.Не виждаш ли чее печен МАФИОТ!

2011.06.25 | 10:15

2
Мръсни гадни червени крадци
коко

2011.06.24 | 22:38

1
Доказаха многократно, че не ги бива за нищо, даже парите от Европа им спряха щото са много свестни!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини