Парламентът гласува утре оставката на Денков

  • 05 март 2024 19:37

  • 3584
  • 10
Парламентът гласува утре оставката на Денков
© Булфото

Очаква се парламентът да гласува проект на решение за приемане на оставката на министър-председателя. Това е точка първа в проектопрограмата за работа на парламента за утре, публикувана на сайта на Народното събрание.

Припомняме, че от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха по-рано днес, че оставката на министър-председателя Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С е депозирана в деловодството на Народното събрание. 

Премиерът Николай Денков подаде оставка

Утре е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи (ПГ) могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват задължително за разглеждане. От ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са предложили проекта на решение за приемане на оставката на министър-председателя. От ПГ на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са предложили депутатите да разгледат на първо четене промени в Закона за Комисията за финансов надзор. От ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" са предложили парламентът да обсъди първо гласуване на законопроект за изменение на Закона за социалните услуги.

В проектопрограмата е второ четене на промени в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори, както и продължение на второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование, а на първо четене четири законопроекти за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Проектопрограмата включва първо четене на законопроект за насърчаване на научните изследвания и иновациите и на промени в Закона за насърчаване на инвестициите. В проектопрограмата е и законопроект за ратифициране на Споразумението за изменение №1 към Споразумението за предоставяне на подкрепа за проекти от 30 януари 2019 г. между Комисията за енергийно и водно регулиране на Република България и Европейската банка за възстановяване и развитие, както и законопроект за ратифициране на Споразумението за създаване на международна Фондация „Европейски съюз - Латинска Америка и Карибите“.

Проектопрограмата включва Доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната и на изделия и технологии с двойна употреба от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет през 2022 г. и Доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката и индустрията за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба за 2022 г. 

Предвиден е и редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3584 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ОФ член

2024.03.06 | 06:16

10
Никога повече .
тнвм

2024.03.06 | 05:31

9
А на Росен Желязков кога?

2024.03.05 | 23:15

8
Плъхът пръв напуска кораба!

2024.03.05 | 21:40

7
Измекярите ГЕРБ СДС ПП ДБ си ЗАМИНАВАТ! НАРОДА ДЕМОКРАТИЧНО ГИ УВОЛНЯВА! САЩ ще ги назначат още на едни ИЗБОРИ, който ще са им последните!

2024.03.05 | 21:33

6
Метла плужек
ужас

2024.03.05 | 21:27

5
оставаме на автопилот

2024.03.05 | 21:19

4
Избори,без машини,в Шенген не гласуват с мадуровки.

2024.03.05 | 21:12

3
Приятно пътуване към затвора Ники.

2024.03.05 | 21:01

2
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man
чочо

2024.03.05 | 20:16

1
ОСТАВКА НА. ВЪТЕВ , ШАЛАПАТОВА И ТАГАРЕВ. СИГОРНО !!НАЙ- КАЛПАВИТЕ МИНИСТРИ !!

Добави коментар

Водещи новини