Витанов: Не съм чул на 3-ти март да се обявява нова партия

  • 28 февруари 2024 15:15

  • 295
  • 2
Витанов: Не съм чул на 3-ти март да се обявява нова партия
©

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да ме предложи отново за Европейския парламент, но и аз не бих се съгласил, защото имаме толкова различно виждане за ролята на българската левица и за начина, по който трябва да изглежда тя, че за мен би било унизително да приема такава покана, а тя няма и как да дойде от човек като Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и "фикусите" около нея. Това каза пред БНР евродепутатът Петър Витанов от Парламентарната група на социалистите и демократите.

Той бе обявен от изследване на EU Matrix за най-влиятелния български политик в Европейския парламент, поставен на 37 място в класацията на най-влиятелните депутати в настоящия Европарламент.

Той определи оценката като индикатор за усилията, които е положил през 5-годишния му мандат.

Петър Витанов: Ежедневието ни е Нотариуса и Мис Силикон, а не участие в големите трансформации на Европа

Според Витанов има трайна тенденция в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да оттеглят подкрепата си от номинирани от тях хора на различни властови позиции: "Първо от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, после от евродепутатите, сега от общинските съветници в София, очаквам и от малцината останали пловдивски общински съветници. Оттеглят доверието си от хора на властови позиции, които биха могли да засенчат ореола на лидерката на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е".

На въпрос за евентуална нова пропрезидентска партия "Трети март", в която има очакване да той да бъде един от лидерите, Петър Витанов обясни, че това са интерпретации, а идеята на Инициативния комитет "Трети март" е била да защити националния празник на България "от опита за посегателство и за покушение".

"Инициативният комитет никога не е възнамерявал да надскочи ролята, за която е бил съставен. Разглеждам твърденията като инсинуации. Разбира се, че симпатизираме на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, защото е последната останала алтернатива на настоящото управление, което е пагубно за българите. Има тежка управленска криза, опозицията изглежда доста слаба и разпокъсана, за да предложи алтернатива. Затова е естествено анализаторите да търсят алтернатива, която да запълни този вакуум. Но не съм чул на 3-ти март да се обявява нова политическа партия", обяви той.

Бившият председател на Патентното ведомство: Весела Лечева е регистрирала и "ПП 3-ти март"

Той подчерта, че политическият вакуум не може да съществува и е въпрос на време да се родят алтернативи.

Витанов коментира и войната на Русия в Украйна и помощта, която ЕП гласува: "Ясно е, че Украйна е жертвата, а Русия е агресорът. Ние трябва да помагаме на Украйна по всякакъв начин, ако е способна да възстанови границите си. Но допълнителната ескалация с нови и нови оръжия ни отдалечава все повече от мира".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
295 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.28 | 22:35

2
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo
ati

2024.02.28 | 17:14

1
Какво ще правиш без партия бе некадьрник.

Добави коментар

Водещи новини