Петър Чобанов: България е изпълнила фискалните критерии за еврозоната

  • 20 февруари 2024 14:25

  • 596
  • 2
© Novini.bg

Не разчитаме на изключения, важното е последователно с действията и позицията си да показваме, че сме готови за еврозоната. Това заяви пред журналисти евродепутатът Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас след конференцията „Бъдещето на финансовата интеграция на ЕС: Разширяване на еврозоната и създаване на цифрово евро“.

"Вече сме част от единния надзорен механизъм по линия на ЕС. България показва, че много бързо може да се интегрира. Важно е институциите да са в много добра форма."

Петър Чобанов: Сигурен съм, че България ще е част от еврозоната

"Не трябва да се допуска превишаването на дефицита, като засега го изпълняваме. България е изпълнила фискалните критерии за еврозоната", коментира Чобанов. 

"Ако изпълнителната власт договори допълнителен доклад за състоянието на страната може да е само в плюс."

"Има логика да се търси синергия между Агенция "Митници" и НАП, в процеса за една мегаагенция има логика", завърши евродепутатът. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
596 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.20 | 15:47

2
А кога ще уволните половината мафия.

2024.02.20 | 15:19

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини