Сергей Станишев: Климатичните промени удрят най-силно по-бедните страни

  • 16 февруари 2024 15:44

  • 272
  • 3
Сергей Станишев: Климатичните промени удрят най-силно по-бедните страни
© Булфото

Миналата година е била най-горещата в историята на планетата – вероятно най-топлата през последните 100 000 години – това заяви евродепутатът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на Форум за прогресивни леви решения на тема "Цената на личния преход – зелен, дигитален, демографски".

Той допълни, че климатичните промени удрят най-силно по-бедните страни и по-бедните слоеве на населението: "И броят на природни бедствия се ускорява, и това влияе върху всичко, върху промяна на цените за здравеопазване, за храна, за вода, и влияе върху бедните най-много, унищожаване на активи, намаляване на стойността им, много други аспекти, които сега променят реалността. И искам да подчертая, че те въздействат непропорционално, най-засегнати са бедните страни, най-засегнати са по-бедните слоеве на населението, те са в особен риск. Задачата на социалдемокрацията, на левицата, е да ги защити“.

2024 година започва с нови климатични рекорди

Събитието е част от поредицата от форуми за прогресивни леви решения, които се провеждат по инициатива на евродепутатите от групата на "Прогресивния алианс на социалистите и демократите" в Европейския парламент Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка, Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, отбелязва БНР. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
272 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.16 | 20:03

3
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone
ГОВ НО ОТ С ВИНЯ И ПСЕ

2024.02.16 | 16:56

2
НАФТА 150$ ЗА ЛИТЪР Е КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ !
ati

2024.02.16 | 16:08

1
този е много умен

Добави коментар

Водещи новини