Ваня Григорова: Вяра Тодева можеше да обжалва гласуването на комисиите в СОС миналия петък

  • 15 февруари 2024 19:59

  • 1186
  • 2
Ваня Григорова: Вяра Тодева можеше да обжалва гласуването на комисиите в СОС миналия петък
© Булфото (архив)

"Подадеш им пръст, опитват се да ти отхапят ръката", това написа в личния си профил във Фейсбук Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на – общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Според нея областният управител Вяра Тодева с обжалването на гласуването на комисиите в СОС е изпълнила поръчка на Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отСпаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и (ПП-ДБ-СС). "Можеше да го направи миналия петък, можеше и в началото на тази седмица, но за пореден път действията на умнокрасивите се разминават с думите им. Много тъжаха, че нямат председател на СОС и че някой друг им пречел да изпълнят обещанията си от предизборната кампания. Никой не им пречеше, но и никой не искаше да гласува за техен председател, допълни тя.

"В крайна сметка голяма част от общинските съветници направиха реверанс и подкрепиха техния кандидат, за да се отпуши работата на СОС. Е, не им угодихме да изберем техни председатели", посочи още тя.

"Какво следва? Още безвремие. Бюджетът трябваше да се гласува до 19 февруари. На 22 февруари ще има заседание и то няма да е за бюджета. Чак след като отново се изберат комисии, те ще свикат заседания за обсъждане на бюджета, а едва след това ще се гласува и на заседание на СОС", продължи Григорова.

"Ето затова смятам, че председателят на СОС не трябваше да е техен. Те изначално показаха, че нямат минимално уважение към останалите групи съветници, т.е. към гражданите, които са ги избрали", написа още тя.

"ПП (послепис) Междувременно тези, дето много работели (или поне техните ПР-и), повече от месец не дават информация на общинските съветници за:
- финансовото състояние на общинските дружества;
- кадровата обезпеченост, състоянието на превозния състав и пр. на транспортните дружества;
- колко дължи Столична община на собственото си дружество за чистота "Софекострой" и пр., и пр.

ПП-ДБ-СС вече три месеца саботират работата на СОС, отказват да предоставят информация и така позволяват корупционните практики да се прилагат безнаказано. Сглобката на столично ниво работи", с тези думи завърши поста си бившият кандидат за столичен кмет.

Областният управител на София върна решенията за избор на зам.-председатели и състави на комисиите в СОС

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1186 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.15 | 21:08

2
Чували сте за подобрената формула на Виагра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички, това е просто чудо: Чувствам се по-млад, сексът е като преди брака и това спаси брака ни. Ето какво пишат за нея----> do.my/bluestone
тъпо-грозната,

2024.02.15 | 20:34

1
това "подадеш им пръст..." е измислено за НЕГРИТЕ. Внимавай, когато го цитираш !

Добави коментар

Водещи новини