"Галъп" разкри: Ето какви са очакванията към ротацията

  • 15 февруари 2024 10:40

  • 2529
  • 6
"Галъп" разкри: Ето какви са очакванията към ротацията
© Булфото (архив)

66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката на новото правителство след ротацията, а 18% очакват. Останалите не могат да определят.

Това сочат националнопредставителни данни на „Галъп интернешънъл болкан“ специално за Българската национална телевизия от изследване, проведено между 11 и 19 януари „лице в лице“ сред пълнолетните българи. Данните бяха оповестени във вчерашната емисия „По света и у нас“ и бяха коментирани от Първан Симеонов в предаването „Денят започва“ на БНТ 1.

Любопитното е, че всички основни електорати са на мнение, че големи промени едва ли ще има с изключение на този на ГЕРБ. Там мненията са поделени. Явно част от привържениците на поемащата управлението формация всъщност биха желали да видят промени.

"Маркет линкс": ГЕРБ-СДС първи, след тях - ПП-ДБ, ако изборите бяха днес

Междувременно, рутинният мониторинг на „Галъп интернешънъл болкан“ дали правителството трябва да подаде оставка и да се отиде на предсрочни избори показва, че подобни перспективи не се ползват с подкрепа сред мнозинствата: 34,2% са „за“ оставка, но 41,4% са „против“. Останалите се колебаят. Данните бяха излъчени и в предаването „Референдум“.

Явно няма ентусиазъм към това правителство, но има и нежелание за нова политическа нестабилност. Избори сега пък изглеждат съвсем нежелани. 30,9% са „за“, на 48,4% „против“. Останалите се колебаят. Агенцията следи тези показатели месец след месец и засега те показват по-скоро умора от постоянните политически промени и избори в изминалите няколко години.

Доверието в правителството обаче остава ниско: 22,2% имат, но 67,7% нямат доверие. Останалите не могат да определят. Това е неприятна на фона на последните десетилетия картина, дори и да не е изключение. И показва, че има сериозна ниша за алтернативи.


Изследването е проведено между 11 и 19 януари 2024 г. сред 807 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2529 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бояджията

2024.02.15 | 12:02

4
Това галаб какво беше нещо свързано с фащ и еврата мисля
Лили

2024.03.03 | 11:05

6
Голям тъпанар си!
????

2024.02.15 | 11:17

1
"галъп",а КОЛКО ПРОЦЕНТА от БЪЛГАРИТЕ искат ИСТИНАТА за: КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,"БарселонаГейт-ИстамбулГейт",ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА","Белене", "Лукойл","Росенец","Камчия",Капитан Андреево,ПАНАИРА,....................................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ ???? КОЛКО ????

2024.02.15 | 12:29

5
колко ?
Fen

2024.02.15 | 11:45

3
ДА ВИ ПИКАМ НА ПОРЪЧКОВИТЕ ПРОУЧВАНИЯ !

2024.02.15 | 11:42

2
Първанката пак си измисли някакви цифри и ги продава за изследване. Всичко което той и повечето агенции в бг публикуват са Стъкмистика определяща се според симпатиите, поръчителите и спонсорите.. В това "изследване "конкретно всички цифри нямат логика за да са верни Това показват и фактите от цифрите на първан след избори. Направени преди избори ..Драстични разминавания !! В този фейк на първан има най малко две умишлени лъжи Едното е с желанието за избори у хората Тези които не искат такива Са много по голяма процент от първановия. И втората лъжа е за доверието към правителството.То е тройно по високо от колкото е написал.Фактите от последните избори го доказват!!!!! Ако първан не вярва да излезе на улицата да пита за няколко часа хората и ще получи реална картина ..А иначе парламента трябва да създаде точни правила и закони за агенциите в бг Както е в белите страни.

Добави коментар

Водещи новини