Костадин Ангелов: Оптимистичните срокове за строителството на Детска болница са 4-5 години

  • 14 февруари 2024 13:57

  • 266
  • 1
Костадин Ангелов: Оптимистичните срокове за строителството на Детска болница са 4-5 години
© Булфото (архив)

Парламентът обсъжда създаването на национална детска болница. Решението е внесено от трите партии в управляващото мнозинство. До 30 дни след приемането на проекта министърът на здравеопазването трябва да представи в Народното събрание план за ускорено изграждане на лечебното заведение.

Проектът предвижда още след представяне на плана за ускорено изграждане на болницата, министърът да предоставя ежемесечно отчет в Народното събрание за изпълнението му.

НС ще контролира какво прави здравният министър за Националната детска болница

Въпреки, че между различните политически сили цари консенсус за това, че такава болница трябва да бъде изградена, вносителите на проекта на решение трябваше да отговарят на критични въпроси на опозицията.

От БСП поискаха точни срокове, за да се знае дали строителството върви в график. Отговорът на председателят на Здравната комисия Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. от ГЕРБ-СДС, който е един от вносителите на проекта.

"Оптимистичните срокове са около 4-5 години. Реалистичните срокове за мен са малко по-големи, а има и песимистични срокове, които са 7-8 и така нататък", коментира той.

А на критиките на БСП за мястото, избрано за строеж на Националната детска болница, Ангелов отговори:

"Аз споделям всички ваши притеснения и страхове, само че ако променим в момента мястото, означава да забавим проекта с още 4-5 години".

За "Има такъв народ" факта, че изобщо е необходимо Народното събрание да взема решение за изграждане на болница, е доказателство, че управляващите не се справят.

"Като има ресорно министерство, а именно Министерството на здравеопазването, що ще това решение тук, в тази зала? Кои министри имат нужда от подкрепа от Народното събрание, след като те имат подкрепата на закона?", попита Гроздан Караджов.

А в началото на заседанието депутатите гласуваха като извънредна точка в дневния си ред създаване на нова временна комисия за проверка на факти и обстоятелства.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТРОШИ ЧЕРЕПИТЕ НА ГЯУРИТЕ

2024.02.14 | 20:25

1
БЕЗ МИЛОСТНО С МЕТАЛНА ТРЪБА ! У ВИВАЙ ГЯУРИ ! pixwox. com/post/6812296314615057582419

Добави коментар

Водещи новини