Изключените депутати от "Възраждане": Ще бъдем конструктивна опозиция в парламента

  • 13 февруари 2024 12:39

  • 913
  • 2
Изключените депутати от "Възраждане": Ще бъдем конструктивна опозиция в парламента
© Булфото (архив)

Тримата депутати, изключени от парламентарната група (ПГ) на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", остават независими народни представители, изчакват да ги изключат и от партията. Това обяви Николай Дренчев, един от тримата изключени, на съвместна пресконференция на тема „Какво се случи в политическа партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател?" 

На конференцията присъстваха и другите двама изключени народни представители - Иво Русчев и Александър Арангелов, както и четиримата общински съветници, които след избора на председател на Столичния общински съвет (СОС), не са част от групата на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" в СОС, предава БТА. 

Ролята ни в парламента ще е на конструктивна опозиция. Не сме се отказали от каузата, не укоряваме никого, в това число и Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, който изиска нашите оставки. Неговата царска корона е тежка, аз лично считам, че той е направил грешка, посочи Дренчев.

Той коментира, че ще останат в партията и ще изчакат да ги изключат. "Ще изчакаме да ни изключат. С това си изчакване да ни изключат даваме възможност в рамките на дни, на седмици, на месеци, колкото си преценят, ако размислят за начина, по който са направили. Оставяме вратата отворена, евентуално за някакви преговори, разговори. Може би не за връщане, по-скоро за някакви общи действия. Но това е само чисто хипотетична и конюнктурна схема. Най-вероятно е, че всичко е приключено", добави още той. 

Отлъчените трима от ПГ "Възраждане" остават като независими депутати

На въпрос как ще гласуват при ротацията в управлението, Дренчев отговори, че най-вероятно ще гласуват против. За мен ротацията е една голяма загадка какви промени ще се внесат, кой на кого точно е човек, каза той. Виждаме, че това мнозинство и тази сглобка са много вредни за страната, проблемът е, че не виждаме едно евентуално преминаване през нови избори да размести по някакъв значим начин пластовете в политическата конюнктура, коментира Дренчев.  

Изключените депутати и общински съветници ще сезират прокуратурата заради твърдения, че са били купени, за да подкрепят на Цветомир Петров за председател на Общинския съвет в София. "Считам, че е редно прокуратурата да се самосезира, при условие че Деян Николов е говорил за такива подкупи. За кого, на кого са давани пари и в каква схема се случват тези неща и защото това е супер сериозно престъпление по Наказателния кодек",отбеляза Дренчев. 

Гласувайки за г-н Петров, дадохме възможност Общинският съвет да заработи. Не може СОС да се води към избори, обясни на свой ред общинският съветник Красимир Гълъбов. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
913 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.13 | 14:35

2
ИЗРАЖДАНЕ СЛЕДВАТ ПЪТЯ НА АТАКА.ПОРЕДНИТЕ ПСЕВДО ПАТРИОТИ

2024.02.13 | 12:51

1
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст, това подобри се.кса ни и спаси брака ни. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини