Тома Биков: Не може да се експериментира с човек, който си мисли, че МВнР ще му осигури достъп до други хора

  • 11 февруари 2024 09:54

  • 2306
  • 10
Тома Биков: Не може да се експериментира с човек, който си мисли, че МВнР ще му осигури достъп до други хора
© БНТ

Няма ултиматум, а по-скоро разговор какъв да е профилът на външния министър. Предлагат ни Николай Денков за външен министър, който има нулева експертиза във външната политика. Те искат да вземат тази позиция с аргумента, че искат гласът на тяхната партия да се чуе в Европа. И това става чрез Министерство на външните работи. Това коментира депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за в ефира на БНТ. 

По думите му това е скандално изказване от човек, който в момента заема премиерския пост.

Когато това правителство беше избрано, имаше една заявка, че в него не трябва участват ярки политически фигури, по-скоро да има образ на експертно правителство, припомни депутатът. 

"Ние поддържаме тезата, че това правителство има експертен профил. Денков не е подходящ за външен минсистър. Не може да се експериментира с човек, които си мисли, че МВнР ще му осигури достъп до други хора", посочи Биков. 

Пеевски нахока ГЕРБ и ПП: Да се държат отговорно и да спрат с игричките

"Ние се намираме в една много сложна геополитическа ситуация - има много тежък, многостранен и многопластов конфликт между Израел и Палестина, имаме война в Украйна, имаме много сложни процеси в ЕС и в глобален мащаб, а ние стоим на границата на тези конфликти. Сменят се и газовите коридори и в този момент искаме да дадем това нещо на човек като г-н Денков, който аз съм убеден, че не е чел дори дипломацията на Кисинджър", добави Биков. 

"Каква е концепцията на Денков за външната политика? Каква е концепцията му по отношение на Република Северна Македония, попита той? "Ние пак ли ще правим две външни политики. Ако идеята е гласът на ПП да се чува в Европа, ние ще станем свидетлели на много гафове. После ние да кажем на Мария Габриел да изкаже гласа на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Влиянието на България в региона отслабна твърде много, по време на управлението на Кирил Петков. Когато започнахме да се връщаме на международната сцена, искаме да се върнем обратно", допълни още той. 

Той коментира и идеята за отлагане на ротацията. "Зависи с колко. Ако стане непрестанно преговаряне не е сериозно. Трябва да подходим малко по-реалистично. Аз не мисля, че  е толкова сложно. Просто се усложнява от необясними за нас искания. Превръща се в разговор, който би могъл да преформатира тази формула", отбеляза Биков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2306 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.02.11 | 21:10

10
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
ИСТИНАТА

2024.02.11 | 14:26

9
Здравейте "другарю"Биков,а бе да ОБЯСНИТЕ и НЕЩИЧКО за: КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,"БарселонаГейт-ИстамбулГейт",ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА","Белене","Лукойл","Росенец","Камчия", Капитан Андреево,ПАНАИРА,..............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ,хайде де,до КОГА ще КРИЕТЕ ИСТИНАТА ???? НАРОДА ИСКА да ЗНАЕ !!! Да,да БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ да ЗНАЯТ !!!

2024.02.11 | 14:03

8
ЧЕРВЕН БОКЛУК
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.11 | 14:00

7
Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!
Бай Ставри

2024.02.11 | 12:35

6
Жив ли си бе к.рво???!!!
????

2024.02.11 | 12:29

5
"Другарю"Биков,а каква е ЕКСПЕРТИЗАТА на "Другарката"Атанасова за "съдия" в КС????

2024.02.11 | 11:35

4
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Тъпира

2024.02.11 | 10:38

3
с физиономия на кравар като сложи очила не изглежда по интелигентен

2024.02.11 | 10:05

2
това па бургаско цигане кога почна да разбира от външни работи ахахахаха
тиква

2024.02.11 | 10:04

1
биков приличаш на с пермояд

Добави коментар

Водещи новини