Румен Христов разкри канили ли са го за министър

  • 07 февруари 2024 21:35

  • 1083
  • 3
Румен Христов разкри канили ли са го за министър
© Bulphoto (архив)

Ротацията нажежи страстите между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ, и по-точно бъдещият министър на външните работи. Борисов настоява ресорът да остане в техни ръце, Кирил Петков го иска при смяната на премиерите. 

"Ние имаме един ресор в едно министерство, то заработи добре. Успехите, които постигна България във външнополитическата сфера, в голяма степен се дължат на връзките на Мария Габриел. Министерството си работи. В споразумението е записано, че Денков става вицепремиер и министър на образованието", коментира  председателят на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него доводите на ПП-ДБ за държат външно министерство, за да имат излаз в чужбина, не е основателен, тъй като и сега финансовият министър си прави неговите редовни посещения зад граница във връзка с Еврозоната. На седмица-две такива командировки имали и икономическият и енергийният министър.

Експерти: Бъдещото управление на сглобката не е застрашено

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че в политиката не може да имаш всичко. Той уточни, че до ротацията на 6 март има още много време и процесът е още в началото. И когато наближи ще стане сяно какви промени ще има. 

Христов е категоричен, че към момента не са водени преговори с него да смени Кирил Вътев като министър на земеделието. 

"Отрасълът е много тежък, ситуацията е нелека не само в България, но и в ЕС. Тези протести ще озаптят бюрокрацията от Брюксел, тези хора трябва преди всичко да произвеждат, а не да попълват формуляри, които им налага ЕК. Колегата Вътев е в много тежко положение, трябва да намери форма на сближаване с браншовите организации, които му искат оставката, а не политиците", заяви Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в

Според него комисията, която е създадена за случая Мартин Божанов може да свърши много работа и препоръча да бъдат изгледани записите от камери в частния клуб, да се види вип списъка с имената на хората, които са допускани. 

Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в е убеден, че избори 2 в 1 в София може да се стигне. 

"Когато имаш съмнения, че изборите не са честни, че има кражба на гласове през машините, означава че са лъгани избирателите. Върви се към преброяване на всички бюлетини от всички секции, ако се окаже, че резултатът не е такъв, отиваме на избори. Не могат да се заемат позиции без спечели избори", отсече Христов.

А като най-важен приоритет на управляващите посочи да не се допуска властта да е в ръцете на Румен Радев. 

"Предсрочните парламентарни избори са винаги възможност, трябва да видим какви са нагласите в обществото, да не допуснем отново еднолично управление на Румен Радев. Бих се пошегувал - първо ще се поскараме, пък после ще се разберем", завърши председателят на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1083 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2024.02.08 | 08:16

3
А бе,РАЗБРА ли някой,КОЛКО "депутати" има "сдс" в парламента?!

2024.02.07 | 23:53

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

2024.02.07 | 21:53

1
Кой ще покани този кривоглед селяндур , депутат е само по милост на борисов

Добави коментар

Водещи новини