Владислав Панев: До ротацията ще има още протести

  • 06 февруари 2024 17:48

  • 1509
  • 11
Владислав Панев: До ротацията ще има още протести
© БТВ

Не съм чул някой от управляващото мнозинство да иска оставката на министър Вътев. Това трябва да бъде един от последните министри, на когото да се иска оставката. Той е истински професионалист, човек, който разбира проблемите в сектора. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Владислав Панев.

Мисля, че "слонът в стаята" е начинът на разпределение на европейските субсидии. Трябва да се коригира начинът на поведение на Европейската комисия по отношение на субсидиите, голяма част от които отиват при зърнопроизводителите. България, от голям производител на плодове и зеленчуци, на месо и мляко, се превърна в монокултурна държава – основно зърнопроизводство, заради политиката на Европейската комисия. Земеделието има нужда от гоелми реформи, заяви Панев.

Протести има в сектори, които трябва да бъдат реформирани, посочи зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", като добави, че скоро очаква протести и в сектора на енергетиката.

По думите му възможно е преди очакваната ротация на премиерите в кабинета "Денков - Габриел" да има още протести. Вероятно и по политически причини могат да бъдат активирани, отбеляза Владислав Панев.

В отговор на въпрос той каза, че няма вътрешна информация за имена на министри, които ще бъдат сменени при ротацията.

Кирил Петков обяви кои министри ще подкрепят при ротацията и дали ще има ветропаркове в морето

Съмнявам се, че това ще "обърне каруцата". Много по-важна е дейността на правителството, подчерта Панев. Това са теми, които само седмица след ротацията ще загубят значение, добави той.

По думите му не са толкова важни и имената на назначените за ръководители на регулаторите.

Най-важно е какъв ще бъде принципът на избор. Въпросът е в професионализма, защото виждаме какво се случва и последната седмица с Комисията за защита на конкуренцията. Тези регулатори са с изтекли мандати, очевидно има политическа намеса в тях. Начинът е те да бъдат заменени с професионалисти, каза още зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Според него в досегашната си дейност правителството е постигнало успехи – "не много, но определени успехи". Като такъв Владислав Панев открои приемането на България във "въздушния" Шенген.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1509 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.05.25 | 10:51

11
❤️ Г­о­­р­­е­щ­­­и­­ ­­м­о­­­м­­и­­ч­­­е­т­­а­ ­в­и­ ­­о­­ч­­а­к­в­а­­т ­­­-­­­ X­­1­­8­­­.­F­­U­N
Борил

2024.02.11 | 20:28

10
Протестите нямат нищо общо с ротацията, а с некадърното управление на ПП-ДБ.
Мира

2024.02.08 | 21:24

9
Панев пак изпълзя от дупката си
Петър

2024.02.07 | 22:14

8
Най-добрата ротация ще е ДБ да изпаднат от парламента
Ева

2024.02.07 | 11:10

7
Този господин много си е повярвал
чочо

2024.02.07 | 04:01

6
КАКЪВ ПРОФЕСИОНАЛИСТ Е ВЪТЕВ --БОРЕЦ БЕЗ МОЗЪК БЕ ПАНЕВ !!?ВЕДНАГА ДА ПОДАВА ОСТАВКА ТОЙ ТРЕСЕ ЦЯЛА ДИРЖАВА ! НЯМАТЕ СРАМ ДА ГОВОРИТЕ ТАКА ТОЧНО СЕГА !

2024.02.06 | 21:08

5
Влади, издухай си носа бе мама и кажи как икономисваше от закуски та натрупа толкова апартаменти, че задмина и човека с особена форма на главата!

2024.02.06 | 21:08

4
Влади, издухай си носа бе мама и кажи как икономисваше от закуски та натрупа толкова апартаменти, че задмина и човека с особена форма на главата!

2024.02.06 | 21:08

3
Влади, издухай си носа бе мама и кажи как икономисваше от закуски та натрупа толкова апартаменти, че задмина и човека с особена форма на главата!

2024.02.06 | 21:05

2
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини