Вигенин: БСП е единствена алтернатива на това управление

  • 06 февруари 2024 13:46

  • 856
  • 6
Вигенин: БСП е единствена алтернатива на това управление
© Евронюз

Бих призовал левите хора и хората, които искат алтернатива, да се консолидират около единствения сериозен субект в лявото пространство и единствената алтернатива на това управление – БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Наша отговорност като партия е да направим така, че всички тези, които искат нещо различно, да го видят в нас Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, в ефира на Euronews Bulgaria.

„Аз не вярвам, че ако бъде създадена партия „Трети март“, тя ще има сериозно място в политическия живот на България“, смята той.

Според него няма какво ново да предложи една такава формация, още повече, че с нея не се свързват нови за политиката лица, а такива, които са минали през различни партии и дори управлението, като Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия, която наскоро напусна БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Вигенин посочи и разнопосочните сигнали, които създавали нестабилност около евентуалното създаване на президентската партия.

Бившият председател на Патентното ведомство: Регистрацията на "Движение Трети март" противоречи на два закона, КТ и морала

„От една страна, имаме яростно отричане, че в президентството се бабува на някаква нова партия. От друга страна, близки до президента хора системно в публичното пространство намекват за такава възможност, даже някои от тях настояват това да се случи. Аз смятам, че най-доброто, което може да направи президентът, е да се фокусира върху едно ефективно упражняване на властта, която му е дадена от народа, а това изключва пряка намеса в партийния живот“, каза социалистът.

Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, изрази притеснение, че в последните седмици не се говори за политика, а за разпределяне на постове. „Това е разговор, от който ние самите се опитваме да избягаме. Искаме да се говори за политика“, подчерта той.

По неговите думи има ключови регулатори, като Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор, Комисията за противодействия на корупцията, Сметната палата, където трябва да присъстват професионалисти, а не ярки политически фигури.

„Трябва да се гарантира, че ще бъдат избирани хора на принципа на професионализма, а не на квотния принцип, както се случи с Конституционния съд. Това не бива да се случва с регулаторите, защото, освен че имат много важно значение за развитието на процесите в България, понякога имайки по-сериозна роля от министрите, част от тях регулират процеси, засягащи целия ЕС. Затова поставихме много остро този въпрос още в края на миналата година, поставихме го и на среща с европейските посланици. Ако се постигне съгласие, че оттук нататък не по този начин ще се развиват нещата, ние сме готови да предложим сериозни кандидатури. Но ако ще бъде както досега, няма смисъл да хабим хората“, коментира заместник-председателят на Народното събрание.

Георги Гьоков (БСП): Сезирахме прокуратурата за схемите в социалното министерство

По думите на Вигенин европейските избори са важни за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, като в момента тече сериозна подготовка за тях, но имената ще са последното, което ще бъде определено.

"Аз съм убеден, че ще имаме силна листа за евроизборите. Моята надежда е, че в нея ще има много млади хора, защото една такава кампания е възможност повече млади хора да се ангажират в политическите процеси. Което е важно за нас е, че в нашата листа ще участват хора, които са наясно с националната политика, но познават и европейската, за да могат да защитават българския интерес там“, заключи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
856 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
рашка говняшка

2024.02.09 | 17:13

6
ВАГИНин, къде си тръгнал бос по тръните с 5%-овата ти партия бе педал миризлив?!

2024.02.06 | 15:36

5
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
Баба Гицка

2024.02.06 | 14:31

4
Ооооо г-н Вигенин , като чуя БСП и особенно да ме управлява макар и на 70 год. ми иде да я напусна тази държава . Никой никога не трябва да се домогва до власта , ако веднъж вече се е провалил .Не можеш , няма значение какви са причините , майсторлъка е в трудното да успееш , лесното всеки може .
рот фронт

2024.02.06 | 13:53

2
Тотално, ляво обединение, да .

2024.02.06 | 14:01

3
оди у лево!
хаха

2024.02.06 | 13:53

1
бесепето е била в колаиция с три от 4-те партии в сегашното краварско марионетно управление ... с депесе, с пп и с дб

Добави коментар

Водещи новини