Денков се среща с премиера на Нидерландия Марк Рюте

  • 05 февруари 2024 10:56

  • 800
  • 5
Денков се среща с премиера на Нидерландия Марк Рюте
© bulphoto (архив)

Премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С има насрочена командировка в Нидерландия тази седмица, издадоха източници, ангажирани с организацията на пътуването. Денков ще се срещне с премиера Марк Рюте в Хага на 8 февруари.

Очаква се да коментират най-належащите външнополитически приоритети на правителството - влизане в сухопътен Шенген тази година, в еврозоната от 1 януари 2025 година и други въпроси, свързани със сигурността в Европейския съюз, пише 24 часа.

Освен премиер на ключовия за България европейски партньор – Нидерландия, Рюте е и основен кандидат за поста генерален секретар на НАТО след изтичане на мандата на Йенс Столтенберг през септември.

От правителствената пресслужба потвърдиха, че посещението на премиера в Хага е насрочено за тази дата.

Тази седмица за САЩ ще пътуват само трима министри – финансовият Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, икономическият Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за и енергийният Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Те няма да ползват правителствения еърбъс, каквито спекулации имаше миналата седмица.

Николай Денков: Отпускат се 150 милиона лева за бедстващите земеделци

В същото време стана ясно и че американският държавен секретар Антъни Блинкен e заминал в неделя на посещение в Близкия Изток, за да съдейства за освобождаване на заложниците на „Хамас" в ивицата Газа и да подсигури хуманитарна пауза.

Това обяснява и защо визитата на Денков в САЩ, за която той потвърди, че се подготвя, няма как да се случи точно тази седмица.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
800 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.05 | 11:02

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.02.05 | 12:04

5
Да нямаш брак с Цацка Цачева ?

2024.02.05 | 11:11

4
samo tce maloumni draskaci mark rute otdavna ne e premier i plahat denkov shte se sreshtne sas nikoi

2024.02.05 | 11:09

3
РУСКИ АГЕНТ
Емѝ...Ибана съм-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.02.05 | 11:03

2
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум...Наде.жда Дойчева....това ,съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини