Мария Габриел: Партньорства и международно сътрудничество са шанс за намиране на общи решения

  • 02 февруари 2024 22:18

  • 879
  • 4
Мария Габриел: Партньорства и международно сътрудничество са шанс за намиране на общи решения
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова участва в Министерската среща ЕС-АСЕАН и Министерския форум за сътрудничество с Индийско-тихоокеанския регион, които се проведоха в Брюксел. Целта на конференциите е министрите на външните работи на ЕС да обсъдят с партньорите от региона справянето с регионални и глобални предизвикателства, съобщават от пресцентъра на външно министерство.

„ЕС и АСЕАН са стратегически партньори, а сътрудничеството ни е основано на споделени ценности и принципи, сред които основания на правила международен ред. Важен е регулярният диалог за намиране на решения на общите предизвикателства. В същото време трябва да работим заедно, за да насърчим свързаността и създадем повече партньорства в сферата на дигитализацията. За да се справим с предизвикателствата на новата вълна от дълбоко технологични иновации е необходимо по-тясно сътрудничество в сферата на иновациите и подкрепа за талантите", заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

АСЕАН е асоциация на държавите от Югоизточна Азия, в която членуват 10 страни: Индонезия, Малайзия, Филипини, Сингапур, Тайланд, Бруней, Виетнам, Лаос, Мианмар, Камбоджа. Министерските срещи ЕС-АСЕАН са ключов формат на политическия диалог между двата региона.

Мария Габриел ще участва в министерския форум ЕС-ИТР, в ЕС-АСЕАН и в "Гимних"

Вицепремиерът и външен министър Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова участва и в Министерския форум за сътрудничество с Индийско-тихоокеанския регион.

"В динамично променящия се свят, България и ЕС отчитат важността на региона, както е заложено в Стратегията на ЕС за сътрудничество в Индийско-тихоокеанския регион", коментира още вицепремиерът.

Тя наблегна на свързаността, инвестициите в уменията, науката и иновациите и подкрепата за малките и средни предприятия. "Партньорствата и международното сътрудничество са шанс за намиране на общи решения", заключи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
879 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
worlok

2024.02.03 | 08:42

4
v propadnalata darjava koqto eazipahte koi vi smqta za neshto...
Плешиво

2024.02.03 | 00:27

3
Селянче

2024.02.02 | 23:36

2
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.02.02 | 23:08

1
ПРЪДЛА!!!!

Добави коментар

Водещи новини