Харалан Александров: ПП и ДБ постигнаха своята мечта – да седнат до големите, могъщи политици Борисов и Пеевски

  • 25 януари 2024 09:09

  • 2214
  • 15
Харалан Александров: ПП и ДБ постигнаха своята мечта – да седнат до големите, могъщи политици Борисов и Пеевски
© Нова тв

"Темата за Конституционния съд е дълбоко неинтересна за българите. Това е изцяло елитарен конфликт". Така социалният антрополог Харалан Александров коментира в ефира на Нова тв напрежението около избора на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

По думите му управляващите са постигнали учудващо стабилизиране на отношенията по темата.

Според журналиста Ружа Райчева възмущението на градската десница се случва онлайн, а не на улиците.

"Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и нейният избор би трябвало да съживят този протест и той е изключително показен удар по изчегъртването на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Но тук проблемът е, че хората, които гласуваха за номинацията на Атанасова, са онези, които ги изчегъртваха”, заяви Райчева.

По думите ѝ президентът се очертава като единственият отдушник, който може да понесе тази агресия.

Доц. Киселова за избора на за конституционни съдии: Търсят се хора, които да са предвидими

Банкерът Левон Хампарцумян коментира икономическата обстановка в настоящата политическа ситуация в страната. „Икономиката върви добре.  Германия има признаци на забавяне, но това още не се е отразило на България. Спестяванията са рекордно високи, безработицата е ниска. Това дава основа, върху която амбициозните политици измислят кризи”, заяви Хампарцумян.

Харалан Александров каза още, че тревогата за икономиката не се основава на истинско обедняване. „Неубедителна става способността да мобилизираш големи групи от хора около някакво възмущение на малцинство, избрало да се ядоса на това или онова, разцепило света на добри и лоши, в условията, в които вече функционира политическата класа", заяви той.

Ружа Райчева допълни, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на променя линията на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, която е била константна в продължение на 30 години. „Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от е крайно предпазлив, отговорен човек. Изглежда, че нещо се е случило, за да оставя той Пеевски да променя стила на говорене на ДПС”, заяви Райчева. И допълни, че в момента всичко в управлението трябва да върви по мед и масло, докато трае запълването на квотите в регулаторите.

Според Александров статуквото може да бъде тълкувано като нещо положително, защото гарантира предсказуемост в несигурния свят, в който живеем.

„ПП и ДБ постигнаха своята мечта – да седнат до големите, могъщи политици Борисов и Пеевски. Може би не са доволни, но са там и редят регулаторите”, заяви Александров.

Хампарцумян призова пиарът да се замести с действия. „Лошите години раждат силни лидери”, каза банкерът.

По думите на Райчева Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има не трябва да приема председателския пост на Народното събрание с гласовете на Пеевски.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2214 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Краимира

2024.01.27 | 14:20

15
Ама то не случайно се вкараха тия закони. Това, че дядо му е бил част от ДС означава, че именно заради него, Терзиев е получил образование, което на другите им е отказано, финансови ресурси, които на други са им взимани и връзки за бизнес, които на други са им отрязвани. Ето това прави ДС. Да не се прави на интересен.
Емо

2024.01.26 | 18:16

14
Ицо Иванов сигурно припиква от кеф
Петър

2024.01.26 | 11:12

13
Атанасов трябва да е пенсионер, а не председател на парламента. Вреден политик е той
ТАКА Е ...

2024.01.25 | 11:44

8
....ДОРИ КИРИЛ ПЕТКОВ ИСКАШЕ ДА ИЗМЕСТИ ДЯСНОТО - С НЕГОВОТО ДЯСНО. .., ТОВА ГО ПОСТАВИ ПО СКОРО КАТО ЛЯВ СЕКТОР ...., НО КИРУ РАЗБРА - МАЛКО КЪСНО ..., ЧЕ НЯМА КАК АНТАГОНИСТИ ДА СЕ ПРЕЧКАТ И ТЪЛПЯТ БЛИЗО ЕДИН ДО ДРУГ . .. .
Бойко Борисов е номер 1

2024.01.25 | 11:49

12
На всички времена
Гошо

2024.01.25 | 11:45

10
Добър ден
ИСТИНАТА

2024.01.25 | 11:24

6
"Другарю" Харалан,като КАЗАХТЕ за "политиците" Борисов и Пеевски ,та се сетихме за : КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,"БарселонаГейт-ИстамбулГейт",ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА","Белене", "Лукойл","Росенец","Камчия",Капитан Андреево, ПАНАИРА,.......................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТАЦИ,СПОМНЯТЕ ли си???? А бе,Харалане, КАКВО стана с тези "УСПЕХИ" достигнати от ТЕЗИ Ваши "политици" Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ и Магнитски,пардон Пеевски???? КАЖЕТЕ НЕЩИЧКО,Хараланеееееееееееееееееееееее!!!
МНОГО СИ ТЪЪП

2024.01.25 | 11:48

11
В КАВИЧКИ....." ДРУГАРЮ" .....И "ПОЛИТИК" ПАК В КАВИЧКИ ....., ..ИЛИ ИРОНИЗИРАШ МИНАЛОТО И ПИШЕШ БЕЗ КАВИЧКИ ...ИЛИ НЕ ГО ПИШЕШ В КАВИЧКИ.... НАПРИМЕР " ДРУГАРЮ" .....НЕ ТРЯБВА ДА Е В КАВИЧКИ ....
Обективен

2024.01.25 | 11:29

7
САШКО МУСТАКА ОТ ЯМБОЛ ЛАПНА 380 000 000 ЛВ. ОТ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ,А РАДА ДЪЛБОКАТА СЕ ХВАЛИ С РАБОТАТА СИ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА.
КОЙ БЕШЕ

2024.01.25 | 11:45

9
МУСТАКА . ..
????

2024.01.25 | 11:16

5
КОГА,ЗАПОЧВА БОРБАТА с КОРУПЦИЯТА-ПРОБЛЕМ НОМЕР ЕДНО на България ???? КОГА,ПОСОЧВАМЕ ВИНОВНИТЕ и ПОВДИГАМЕ ОБВИНЕНИЯ срещу ТЯХ ???? КОГА ,ЗАПОЧВА ВРЪЩАНЕТО на ОТКРАДНАТОТО от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ ????
Пак ли този гей

2024.01.25 | 11:01

4
без семейство , изскочи от свинарника
Харлан

2024.01.25 | 10:49

3
Една гнусна свиня!

2024.01.25 | 10:26

2
А ти седиш в платената квартална телевизия с рейтинг от 3%. Кой е злобния в случая?

Добави коментар

Водещи новини