Премиерът Денков ще се срещне с датския си колега

  • 23 януари 2024 17:31

  • 1124
  • 1
Премиерът Денков ще се срещне с датския си колега
© Булфото (архив)

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще проведе утре среща с премиера на Кралство Дания Мете Фредериксен в Копенхаген, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата правителствени ръководители ще обсъдят развитието на двустранните политически и икономически отношения, както и актуални въпроси от европейския дневен ред, сред които войната в Украйна, миграцията, темата за зеления преход и др.  

Акад. Денков: Зад изкуствения интелект стои естественият, всяка „магия“ от този тип се прави от хора

В рамките на визитата си в Копенхаген премиерът акад. Денков ще посети Института за биоиновации и централата на „State of Green“. Институтът за биоиновации е международна фондация, която управлява инкубатор за ускоряване на иновациите в науката. „State of Green“ е публично-частно партньорство между датското правителство и трите водещи бизнес асоциации в страната – Конфедерацията на датската индустрия, Датската енергийна асоциация и Датския съвет по земеделие и храни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1124 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.23 | 18:04

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини