Румен Овчаров разгромил Нинова с думи, цитирал и Ганди: "битката е за истината"

  • 20 януари 2024 20:34

  • 3796
  • 0
Румен Овчаров разгромил Нинова с думи, цитирал и Ганди: "битката е за истината"
© Булфото, архив

С Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за начело БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма път напред. Това е заявил Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в в разгромяващ анализ за състоянието на партията по време на заседанието на Националния съвет.

Червеният пленум заседава на "Позитано" 20 днес, за да направи анализ на представянето на местните избори и да определи правилата за издигане на кандидатури за евровота през юни. Изказването на Овчаров било провокирано именно от анализа, направен от ръководството за представянето на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на местния вот.

Да не се опитваме да правим от загубата победа, заявил Овчаров и дал пример, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има с 35% по-нисък резултат и е загубила 160 хил. гласа, вследствие на което има и над 250 съветници по-малко. Той дори цитирал Махатма Ганди, който казва, че битката е за истината. Това е основата за всеки морал.

"Пълнят ни главите с всякакви фейкове и неистини и губим моралната оценка за това, което е истина", обяснил Овчаров. И дал пример, че след местните избори БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изобщо я няма в някои региони, а от кметовете, които обявява за свои, не всички са нейни.

Нинова за Шенген и еврозоната: И двете цели са пред пълен провал

"Доверието движи политиката, подкрепял съм Корнелия, но, за съжаление, с Корнелия по-добър резултат няма да имаме, изненадал залата Овчаров, разказаха присъствали на заседанието, цитирани от "24 часа".

Той бе един от хората, които най-силно подкрепяха Нинова, когато встъпи на лидерския пост, но от 3 г. насам на пленуми не спестява критиките си към нея, когато са основателни. Овчаров признал заслугите на Нинова за борбата с паралелната държава, за изчистване на клиентелата от партията, но бил категоричен, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма път напред с нея начело.

"Корнелия, затваряш кръга - ти някога излезе като алтернатива на вечния и несменяем Станишев, не ставай нов Станишев", обърнал се към нея Овчаров.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3796 0

Свързани новини

Водещи новини