Премиерът Денков: България няма да бъде "наводнена" от нелегални мигранти

  • 12 януари 2024 09:12

  • 1646
  • 33
Премиерът Денков: България няма да бъде "наводнена" от нелегални мигранти
©

Премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова отговарят на въпроси на депутати в НС относно стъпките по присъединяването на България в Шенген.

От „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ заявиха в декларация, че цялостната енергийна стратегия на ЕС води до щети за България. Според депутатите от парламентарната група управляващите са алчни, а европейските субсидии за ВЕИ са апетитна хапка за тях. Измамата на десетилетието се оказала възобновяемата енергия, не защото е излишна, а защото е недостъпна за онези, които имали най-голяма нужда от нея. Народните представители от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ заговориха за обръчи от фирми и връзка с почетния председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Това даде повод на Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да вземе думата и каза, че ще инициира сигнал до прокуратурата за пълно разследване на случая.

Външният министър Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова отговори на въпрос от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, свързан с пормените във външното ни министерство: "2024 г. бюджетът на МВнР се е увеличил с над 13 млн. лв., в които средства има над 8 млн. лв. са свързани с актуализацията на наредбата за командировъчни средства. Завъншна политика пък са отделени над 7 млн, което по думите ѝ дава подкрепа за българските общности зад граница. За Шенген има заделени 2 млн. лв. за мобилни станции за въвеждането на новите изисквания за лични документи. 5 млн. лв. ще отдан за изравняване на левовите заплати в централното управление и задграничните представителства.  

Вицепремиерът подчерта и възможността за откритите стажове за стажант-аташета, както и подписани две нови споразумения с български университети за студентски обмен. "Ще има увеличение на възнагражденията на местните служители, работещи в задграничните представителства и ще бъде увеличен бюджетът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина", допълни още тя.

„Правителството не е приемало никакви други задължения във връзка с Шенген, освен да реагира достатъчно бързо, както се изисква от Дъблинското споразумение, по отношение скоростта за обработване на молбите на бежанците. Не са обсъждани връщане на конкретни бройки мигранти. Както е работило до момента, така ще продължи и в бъдеще, до приемане на негова промяна. Всичко, договаряно досега по отношение на Шенген, е свързано със сега съществуващото споразумение, което не е променяно от 2013 г. Всичко друго са опити за внушения, за да бъдат уплашени хората“, отговори премиерът Денков на въпрос на лидера на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председателКостадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика във връзка с Дъблинското споразумение и риска от връщане на нелегални мигранти у нас.

Костадинов подчерта, че досега не сме прилагали стриктно споразумението.

„Няма нужда да плашите гражданите. Нищо особено не се е случило и няма да се случи. Както е било досега, така ще продължи, поне докато не бъдат приети промени в Дъблинския регламент. Те, между другото, ще помогнат на страната ни да бъде „наводнена“ от бежанци“, точно защото в новия регламент те трябва да бъдат разпределяни справедливо между държавите – до момента трябваше да бъдат задържани в граничните страни, каквато е България. От Австрия са подадени само 193 молби за връщане, приели сме малко над 100 бежанци. Престанете да си измисляте някакви неща, които нямат общо с истината. Хората вече виждат, че това, с което ги плашите, не се случва и няма да се случи“, отвърна му премиерът.

На въпрос от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за енергийната сигурност на страната, премиерът Денков обясни: „Тече технологично състезание за това как да бъде произвеждана по-евтина електроенергия и да се създаде енергиен микс, който ще даде възможност да се произвежда най-евтин ток, който да е конкурентен на пазара на електроенергия. Ние сме част от регионалния пазар и трябва максимално бързо да си обновим технологичните възможности. Вносът на електроенергия е защото токът, който произвеждаме, е по-скъп в определени дни и часове, отколкото цената на вносната енергия.“

По споразумението с миньорите е свършено всичко, което можеше да бъде свършено междувременно. Само преди два дни имахме среща с миньорите и енергетиците в МС, където представихме свършеното пред тях. Ще представим и пред вас в парламента. Ако има проблем в мините и в държавния ТЕЦ, това е защото години наред много хора, част от тях в тази зала, лъгаха енергетиците и миньорите, че може да се продължава така, както е било години наред. Ние сме правителството, което ги покани, обясни им, че така не може да се продължава и им обясни какво е решението, за да сложим основата на това как да бъдат променени енергийните мощности у нас, без да пострадат хората от това. Един от резултатите е, че България вече получи потвърждение на териториалните си планове, с което ще имаме около 2,4 млрд. лв. да бъдат използвани точно за тези хора“, допълни още той.

„Когато бъдат ясни фактите, тогава може да бъдат издавани юридически присъди от когото трябва, или морални присъди, ако има такъв проблем“, отговори премиерът на въпрос на Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ във връзка с информация на „Бърд“ за офшорна фирма на Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Във връзка със свършеното до момента по въвеждането на системи за бързо отчитане на резултатите от проверката на шофьорите за употреба на наркотици, премиерът отговори: "Съществуващата апаратура и процедури позволяват в рамките на няколко дни да има ясен резултат, но по отношение наркотиците се оказа, че няма апаратура и организация, а оттам – забавени проби с 6 до 12 месеца. Промяната и в НК изостря проблема, която дава отнемане на превозни средства при използване на наркотици и алкохол. Оказа се, че могат да се направят няколко неща, сред които да се подобри организацията в съществуващите центрове, специално във ВМА, а също така бяха отпуснати средства, за да не бъдат губещи лабораториите, които правят тестовете." 

Премиерът допълни, че е била необходима известна дискусия и организация какви апарати да се закупят и къде да се разположат, тъй като преди шест месеца се оказало, че са тръгнали в грешна посока. "След срещи с участието на народни представители създадохме организацията, която вече почна да дава резултати", каза министър-председателят и съобщи, че днес следобед ще открие, заедно с вицепремиера Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, един от тези новооборудвани центрове.

"Промяната на двама конституционни съдии се налага, защото мандатът на тези, които в момента са в КС, е изтекъл преди две години. Крайно време е да бъде попълнен съставът на съда. Всякакви други внушения за причините за избора на нови конституционни съдии са само това – внушения. Курсът на лева към еврото е фиксиран, никой не е обсъждал промяна на този курс. Няма как да се заобиколят Маастрихтските критерии, защото те са час от договорите в ЕС. Те обаче имат процедура, която позволява, при определени случаи, да се намерят страни, които може да се извадят от изчисляване на средната инфлация. Така беше с Хърватия. Това не е против правилата, не става по желание на един премиер. Нека не внушаваме отново неверни твърдения", заяви Денков на въпрос от групата на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

"Ще спазим всички правила такива, каквито са според договорите, за да влезем в еврозоната. Кога ще стане това – зависи от решението. Нашата цел е 1 януари 2025 г.", допълни той.

„През 2024 г. ще има дата за премахване на проверките по сухопътните граници. Тази дума „дата“ ни костваше много преговори и разговори. След 31 март България няма да бъде наблюдател на масата за решения – ние ставаме пълноправен член на Шенген, ще участваме в дискусиите и ще имаме право на глас. Пактът за миграция и убежище ще влезе в сила две години след приемането му, за да се даде възможност на държавите членки да се подготвят, затова има и европейско финансиране. Има важни точки за България, сред които нов механизъм за скрининг и връзка между всички шенгенски информационни мрежи“, разясни вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Запитан за прогреса по Плана за възстановяване и устойчивост, премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заяви: „Когато правителството влезе в управлението на държавата през юни, се оказа, че има редица задачи, по които нищо не е направено. Част от тях бяха по обективни причини – изискваше се приемане на голям брой закони, и при липса на правителство и НС нямаше как да бъдат приети. През последните 7 месеца бяха приети изключително интензивно голям брой закони, чакани от години. Това е предпоставка да напреднем с ПВУ. Факт е, че 90% от обещаните реформи, за да се поиска второто плащане по ПВУ, са изпълнени, и такова искане е предоставено.“

„Имаше и второ обстоятелство, което беше обективно – оказа се, че трябва да предоговорим Плана, защото трябва да получим по-малко от очакваното при добро представяне на икономиката ни. Това отне време. Трети факт – оказа се, че през юни няма никакъв напредък по отношение преговорите за промените в енергийната система. Всичко това е изпълнено. Имаме яснота какво е постижимо по отношение енергетиката на България. Това е оформено в стратегията, която вече е готова във вариант, който е в режим на обществено обсъждане. Предстоят още 1-2 решения, и след това ще приключи процеса за подаване на второ искане за плащане. Когато плащането бъде направено, което ще се случи до пролетта, ще стане ясно и за третото плащане", каза още той.

В първия за 2024 г. парламентарен контрол, освен премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, на въпроси и питания на народни представители се предвижда да отговарят и министрите Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното, Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на, Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на, Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в, Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12, Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на, Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за и Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент.

Депутатите следва да попълнят състава на държавни органи, сред които КС, ВСС и регулаторите - КЕВР и КЗК

Вчера депутатите се събраха на първо заседание след ваканцията за коледните и новогодишните празници. Новата пленарна сесия на 49-ото Народно събрание беше открита тържествено с химна на Република България и химна на Европейския съюз, а парламентарните групи направиха изявления за приоритетите си през новия политически сезон. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1646 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
БОГ СЕ РОДИ

2024.01.12 | 12:33

32
ДЕДтО КОЛиЕ,ДА

2024.01.12 | 12:36

33
youtube. com/ watch? v= DyDfgMOUjCI
герберастчето

2024.01.12 | 12:32

31
споко бе Ние сами се самоунищожаваме, благодарение на евро-атлантик педерасите
СКАРФЕЙС

2024.01.12 | 12:32

30
И СЕГА НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ПРИПАРИ ТУК :)
АК47

2024.01.12 | 12:16

29
АМАН.ОТ.ПЛАТЕНИ. АГЕНТ-ПРОВОКАТОРИ
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.01.12 | 10:49

12
АМИ ОСВЕН МАЯ ГАЛЕВАТА ДА СИМУЛИРА МИГРАНТИ, КАТО СЕ ПРЕОБЛИЧА НОЩЕМ С КОРНЕЛА НИНОВА И КОСТАДИН КОПЕЙКАТА ...И ВЪРВЯТ БОСИ ПО ШОСЕТО ....ААААААААХХХХААА ...
КОРНЕЛЕ ДОН ФОН МАФИОЗО

2024.01.12 | 11:53

28
ЙЙЕЕССС
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.01.12 | 11:15

21
КОПЕЙКИТЕ ДА ИМИГРИРАТ В РОССИИ ...., ДА СЕ ПИШАТ " РЕПРЕСИРАНИ" .....,АКО ИСКАТ .....,ПУТИН ШЕ ГИ ПРИЕМЕ ....
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.01.12 | 11:12

19
16 .., БЕЗРОДНИК Е КОСТА КОПЕЙКАТА ...ЛАЙЙЙНА ПОЕМА..И МУ ХАРЕСВА ДАЖЕ

2024.01.12 | 10:53

16
Такааа лииии Безроднико педалски Гей
КОРНЕЛЕ ДОН ФОН МАФИОЗО

2024.01.12 | 10:52

15
ЛЮЛЯКА ПОЛЗВА ПИРАТСКИ СОФТУЕР
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.01.12 | 10:50

13
КАТО ОНЯ ВИЦ ЗА МАЯ ГАЛЕВАТА .....," НЯМА ЗИМА В БЪЛГАРИЯ...., ТОВА СА ПЛАТЕНИ ХОРА В КОЖУСИ" .......,АААААААААХХХХХХ
Иванов

2024.01.12 | 11:25

27
А ако бъде наводнена с мигранти ще ви намерим и потърсим наказателна отговорност дори да не сте във властта защото за това не трябва да има давност
####ASDA####

2024.01.12 | 11:19

26
FUCK RUSSIA!

2024.01.12 | 11:19

25
toz lajec denkov rano ili kasno onia ot gore 6te go nakaje za6toto e lajec i balgarskiat narod nqma da ti prosti tva predatelstv gnom

2024.01.12 | 11:18

24
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.12 | 11:18

23
denkov denkov ti stana po golqm lajec i ot boiko be

Добави коментар

Водещи новини