Стефанов: ДПС има проблеми. Въпросът е дали те все още могат да бъдат управлявани от Доган

  • 11 януари 2024 08:34

  • 1877
  • 6
Стефанов: ДПС има проблеми. Въпросът е дали те все още могат да бъдат управлявани от Доган
© Булфото (архив)

"ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има проблеми. Въпросът е дали те все още могат да бъдат управлявани от Доган". Това коментира пред БНР политологът Любомир Стефанов. 

Според него това двувластие поставя под въпрос цялата легитимност на партията. 

Гюнер Тахир (НДПС): Доган освен на себе си, на никой друг няма вяра

"В една партия колективните органи решават как тя да се самоуправлява и кой да я управлява и кой да я води между равни. Тук изведнъж Доган излиза от политическото си самоналожено забвения, изолация и казва "Да знаете, че този ще ви е председател, ама и този ще ви е председател, а вие просто се съберете и го направете официално", което олеква структурата, партията като идея и политическо присъствие и я превръща отново в онези странни неща, които използваме да описваме ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от миналото. Пеевски очевидно е някакво лице за външна употреба. Докато Чакъров е по скоро лице, разпознаваемо вътре в партията и в страната". 

Ако там се локализира някакво несъгласие, ще видим накъде отиват нещата, прогнозира той в интервю за предаването "Преди всички".

Според политолога коалицията засега си върви по нормален начин. "Не може да липсват сътресения и дрязги", подчерта той, но добави, че към момента не вижда перспективи за предсрочни избори

За новия политически сезон Любомир Стефанов се надява той "да бъде танго и по-съвършени фигури, които да доведат до валсова форма".

По думите му е време политиците да проумеят, че са зависими като присъствие в парламента от гражданите, за които работят. 

Надявам се също да мръднем една крачка напред към Европа, където принадлежим, добави той. 

Според него ако регулаторите се попълнят по прозрачни и професионални механизми, можем да станем свидетели на едно прилично преодоляване на рубикона за управляващото политическо мнозинство. 

Стефанов изрази надежда акад. Денков и Габриел да бъдат тези, които ръководят процеса по смяна на министри

"Без комуникация между министрите и политическата подкрепа зад тях, работата им се блокира на всяко едно ниво", категоричен бе той.

Гюнер Тахир: Пеевски и Доган са взаимнозависими, най-вече финансово

"ГЕРБ със сигурност се забавляват, гледайки как коалиционният му партньор върши някакви неща, без да е наясно има ли смисъл, сега ли е моментът, трябва ли, не трябва ли. Но от друга страна ние като публика е добре да знаем, че има състезание между идеи и хора", коментира Стефанов относно борбата между "старите" и "новите" лица в коалицията ПП-ДБ. Според него всичко е въпрос на споразумение и разговор между тях. 

Блокажът в Столичния общински съвет е в следствие на характеропатии и на хората, които са там, отбеляза също политологът. По думите му въпросът е дали той може да бъде заобиколен без сериозен катаклизъм.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1877 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.01.11 | 14:12

6
Хора, пробвахте ли новата виaгpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex
?

2024.01.11 | 11:14

5
Спрете да занимавате българите с турски сапунки

2024.01.11 | 11:12

4
Доган отгледа хищници които ще го налапът.
доган мангала

2024.01.11 | 10:08

3
данчо ментата само се моли да не се срещаме ще ти одрежа главата
ДОГАН.Е

2024.01.11 | 09:42

2
КАТО.ЯПОНСКИЯ ИМПЕРАТОР.УПРАВ ЛЯВА.ПОЖИЗНЕНО

2024.01.11 | 09:29

1
Трябва да преместят централата на ДПС в село Дръндар.

Добави коментар

Водещи новини