Денков връчи ключовете на пет високопроходими линейки на началниците на ЦСМП

  • 22 декември 2023 15:31

  • 870
  • 1
©
Слушай новината Слушай новината

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и заместник-министрите на здравеопазването доц. Михаил Околийски и проф. Илко Гетов присъстват на събитие по официалното приемане на първите 5 линейки с повишена проходимост за нуждите на системата за Спешна медицинска помощ.

Петте спешни автомобила са осигурени по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по ОП „Региони в растеж“.

"Това е коледен подарък за хората, които ще имат нужда, както и улеснение на лекарите. Изказвам специални благодарности на екипа, работил по осъществяването на тази идея".

Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

"Това е още един пример за това защо е полезно за хората да бъдем членове на ЕС. Така както трябва да изпълняваме задълженията си, така да можем да се възползваме и от правата си. Тези линейки са високопроходими и ще бъдат използвани на места, където хората често най-трудно получават директен и бърз достъп до медицинска помощ", каза премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Премиерът връчи ключовете на шефовете на спешните центрове, където ще отидат първите пет линейки - на ЦСМП – София за нуждите на филиала в Самоков, ЦСМП – Благоевград за нуждите на филиала в Банско, ЦСМП – Пазарджик за нуждите на филиала във Велинград, ЦСМП – Шумен за нуждите на филиала във Върбица и ЦСМП – Смолян. Още 37 линейки трябва да пристигнат по проекта. Те се очакват до края на март.      

Главната цел на проекта е осигуряване на подходяща и ефективна здравна инфраструктура, която да допринесе за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинска помощ в страната, както и за осигуряване на равнопоставен и навременен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
870 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 16:14

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини