Денков за демографската криза: Негативният образ, който сами си създаваме, пречи много на България

  • 22 декември 2023 12:44

  • 914
  • 4
Денков за демографската криза: Негативният образ, който сами си създаваме, пречи много на България
© Novini.bg

Днес говорихме, за да видим как т.нар. демографска криза можем да я превърнем във възможности за развитие в следващите години. Това заяви министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С след срещата си с представители на шест министерства, БАН, Икономическия и социален съвет, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Националния съвет за тристранно сътрудничество, на която бяха обсъдени политики в сферата на демографията.

„Обсъдихме различните гледни точки. Има няколко акцента, които трябва да включим в бъдещето си разглеждане. Трябва да има целеви подход според социални групи, според доходи и според райони. Това, което много пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме за много от хората в България, акцентирайки повече върху отрицателните, отколкото върху положителните събития в страната“, поясни премиерът.

Той подчерта, че е нужно да работим заедно, за да може добрите идеи в тази област да се превърнат в конкретни планове със срокове и бюджет.

Премиерът Николай Денков свиква среща за демографската политика

Поех ангажимент от името на правителството в следващите месеци да направим точно това – от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област, обеща премиерът Денков.

Сред мерките на правителството за борба с демографската криза са гласуваното увеличение на размера на минималната работна заплата на 933 лв. от 1 януари 2024 година с бюджета за догодина, както и вече увеличеното финансиране на инвитро процедурите от 5000 на 6000 лв. Програмата на правителството за периода 2024 – 2026 г. предвижда и да бъдат отпуснати още 240 млн. лв. за осигуряване на места в детските ясли и градини.

Последвайте канала на

Владимир Василев
914 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.22 | 23:12

4
ЩЕ РЕШИМ ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА КАТО ЛЪЖЕМ! БРАВОС БЪЛГАРИ, БРАВОС, АМА КАК МОЖЕ ДА Е ТОЛКОВА УМЕН ТОЯ НАРОД КАК МОЖЕ ХАХА

2023.12.22 | 16:18

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Абе плъх смрадлив

2023.12.22 | 13:24

2
Ние нищо не създаваме нещата са такива но вие с тези тлъсти пачки не може да го разберете

2023.12.22 | 12:52

1
Страшна мисъл на един малоумник и слуга!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини