Юлиян Попов: Електрическите коли са бъдещето

  • 20 декември 2023 10:23

  • 687
  • 3
Юлиян Попов: Електрическите коли са бъдещето
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Електрическите коли не само са по-чисти, те са по-тихи, те са бъдещето, каза за БТА министърът на околната среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12.

Той присъства на церемонията, на която Белоградчишкият епископ Поликарп освети тридесетте нови електромобила на БТА. Електромобилите ще подпомагат работата репортерите и кореспондентите на националната новинарска агенция в София и в страната. В двора на БТА са изградени и три зарядни станции за електрическите коли. 

Инициативата е изключително навременна, смята Попов. На нас са ни необходими институции, които да поведат тази дейност. Като министерство вече преминаваме към новите коли, в бъдеще почти всички ще бъдат електрически, коментира министърът.

В Дубай (на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменение на климата (КОП) - бел.ред.) подписах инициатива за нулево въглеродно правителство, което означава един тласък за всички правителствени организации в бъдеще да се стремят към по-бърза електрификация, каза още Попов.

Виждаме, че комерсиалните компании преминават към електрически коли, защото това има икономически смисъл, добави още министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
687 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.21 | 03:56

3
Хахахаха... Кво бъдеще? На пожари ли? Да ти и тъпаците...

2023.12.20 | 11:04

2
За да говориш,трябва да разбираш,,,не е вярно,по опасни са.

2023.12.20 | 10:43

1
много ми е интересно този от кое НПО произлиза!

Добави коментар

Водещи новини