Христо Иванов: Няма притеснение от това, че промените в Конституцията ще бъдат обжалвани пред Конституционния съд

  • 19 декември 2023 17:02

  • 1299
  • 5
Христо Иванов: Няма притеснение от това, че промените в Конституцията ще бъдат обжалвани пред Конституционния съд
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Няма притеснение от това, че промените в Конституцията ще бъдат обжалвани пред Конституционния съд. Това каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския от парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Депутатът говори пред журналисти, след като народните представители гласуваха на второ четене промените в основния закон на страната.

По-рано днес от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" казаха, че ще обжалват промените.

Бяха гласувани поредица от значими промени, основната тема беше свързана със съдебната власт, с това да има независим съд и отчетна прокуратура. Тези промени ще продължат с промени в Закона за съдебната власт и процесуалните закони, които докрай ще изградят новите елементи в конструкцията на съдебната власт, така че да има независимост на съда и автономност на прокуратурата при условия на отчетност и гаранция на нейната ефективност, коментира Иванов. Законите ще бъдат променени в шестмесечен срок.

Механизмът за разследване на главния прокурор вече е в Конституцията

Беше променен моделът на служебното правителство, така че да не дава възможност за президентско управление. Да има независим ограничен кабинет, който да провежда изборите, каза още депутатът, цитиран от БТА.

Останалите проявиха безсилие, каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския по повод това, че депутатите от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) напуснаха пленарна зала и не участваха в гласуването на промените в основния закон. Жалко е, но толкова могат, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1299 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петър

2023.12.21 | 13:34

5
Иванов нямаше и притеснения когато се хвана да управлява с някогашните си уж врагове

2023.12.19 | 18:58

4
Ристюоо не се прави на загрижен Платени сте всичките за тези промени.
ИСТИНАТА

2023.12.19 | 18:47

3
"Другарю"Христо Иванов,с тези ПРОМЕНИ,КОГА да очакваме ПОВДИГАНЕ на ОБВИНЕНИЯ към "Другарят-евроантлантик" Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ ???? КОГА ???? Или ПРОДЪЛЖАВАМЕ да "ТУПАМЕ ТОПКАТА" до ИЗТИЧАНЕ на ДАВНОСТТА и Вие "Другарю"Христов се СКРИЕТЕ в Европарламента ????????????????!!!

2023.12.19 | 17:31

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Анонимен

2023.12.19 | 17:11

1
От какво да се притеснява кадърен образован юрист? Виж амфетаджиите от Възраждане дет смърдат на аптека имат за притеснение проби от децата им шофери!

Добави коментар

Водещи новини