БСП сезира европейските посланици за влошаване на демокрацията в България

  • 16 декември 2023 09:36

  • 831
  • 16
БСП сезира европейските посланици за влошаване на демокрацията в България
©
Слушай новината Слушай новината

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изпрати писмо до посланиците на страните-членки на Европейския съюз. В него се изразява несъгласие с развитието на политическите процеси в България и отдалечаването на страната от базисните изисквания за функционирането на една съвременна европейска демокрация.

В страната има наченки на авторитарно и антидемократично управление на парламентарно и правителствено ниво. За първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията на парламентарния живот, като не й е дадена възможност да оглави нито една постоянна комисия. Правилникът на Народното събрание се нарушава системно и няма никаква предвидимост в законодателния процес.

Манолова за преместването на Паметника на Съветската армия: Действат като талибани

Заявката за политическо разпределяне на позициите в независимите регулаторни органи става под формата на концентрация на власт, без съобразяване с българските и европейски демократични традиции . В писмото до европейските посланици БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е обръща внимание и на начина по който ППДБ, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с разпределят позициите в независимите регулатори. Дадени са заявки, че няма да се търсят най-добрите експерти, а се планират политически назначения, в противоречие с принципите на доброто управление. Това би създало риск не само за България, но потенциално и за целия Европейски съюз.

Функции на изпълнителната власт редовно се изземват от парламента, което противоречи на Конституцията и нарушава баланса между властите.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е предлага тези наболели и други въпроси да бъдат обсъдени в началото на следващата година, при традиционните срещи на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с посланиците на страните членки на Европейския съюз. В следващите седмици ще бъдат сезирани и международните у регионални европейски организации за недемократичните и антиевропейски действия на управляващите формации (ПП-ДБ, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, ГЕРБ) и техните лидери.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
831 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Те, посланиците

2023.12.17 | 08:25

16
имат канцеларски кошчета за боклук, където изхвърлят подобни писма и жаления

2023.12.16 | 19:55

15
Ха-Ха. Червените говнояди с техния чл. 1 ли ще говорят за демокрация. Нали те , по времето на Лилллов и Луканков написаха сегашната констиПация. Лицемерни шумкари.

2023.12.16 | 13:25

14
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.16 | 12:58

13
А на господаря си путинка писаха ли да риват или ще връщат парата?

2023.12.16 | 12:17

12
Докато БСП съществува България ще върви назад.
Коко

2023.12.16 | 12:13

11
БСП (БКП)Отдавна трябваше да бъде забранена, с водачите й в затвора.Руските паметници не са никаква история, защото комунягите измислиха фалшива история.Отдавна трябваше да бъдат махнати!

2023.12.16 | 11:43

10
БСП ПРАВЯТ ТОВА ЗА ДА НИ СПЪНАТ ПО ПЪТЯ НИ КЪМ ШЕНГЕН! БСП СА БОЛШЕВИКИ И ПОДЛОГИ НА ПУТИН ДИКТАТОРА!
ТЯХ ЧЕРВЕНИЯ ПАРЦАЛ РОДИ ГИ

2023.12.16 | 11:22

9
Щом червената кра.длива сган и Ка.унската Шайка от Шар.латани реват на умряло , значи са им изтеглили плячката от устата и зъбите им щракат на празен ход.
рашка говняшка

2023.12.16 | 10:48

8
Кои посолства са сезирали наглите миризливи балкански п.уткинокизачи - сигурно рашисткото, северно корейското, иранското, иракското, либийското сирийското, венецуелското, саудиарабското, унгарското, афганистанското, палестинското, чеченското, арменското и другите ДЕМОКРАТИЧНИ посолства!

2023.12.16 | 10:44

7
Егати вица! Искат да попречат, на приемането в Шенген

Добави коментар

Водещи новини