Ваня Григорова: Моделът е проблем, не личността

  • 12 декември 2023 12:24

  • 944
  • 0
Ваня Григорова: Моделът е проблем, не личността
© нова тв

След последното ми интервю за Нова тв, в което казвам, че не бих винила Терзиев персонално за несправянето със снега и падналите клони и дървета, някои партийни среди са се възпалили, че не съм достатъчно остра с ПП-ДБ.

Сн. личен архив

Да, нямам никакво намерение да виня човек, който никога не е имал отношение към обществени проблеми. Човек, оказал се в управлението на Столична община, благодарение на милионите, с които разполага по една или друга причина.

Проблем е търгашеският модел,

който води до това безброй частни фирми да оперират с парите на софиянци и да не вършат работата, за която им плащаме, вместо да има едно общинско предприятие на подчинение на СО. Вътрешно коалиционен проблем е пък това, че ДБ има стари районни кметове като Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко например и Комитата, които очевидно не помогнаха на Терзиев в първите дни от инсталирането му на кметския пост. Че имат кметове като Делян Георгиев от район Изгрев, който без притеснение казва, че ще са му нужни МЕСЕЦ-ДВА, за да събере дърветата.

Моделът е проблем, не личността. И ако уж опитни политици не са го разбрали, то те не са никакви политици.

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
944 0

Свързани новини

Водещи новини