Премиерът Денков ще отговаря на въпроси на живо във фейсбук

  • 12 декември 2023 07:50

  • 681
  • 3
Премиерът Денков ще отговаря на въпроси на живо във фейсбук
©
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще отговаря на въпроси на граждани и медии от 11:00 часа на живо на страницата на Министерския съвет във фейсбук, където могат да се задават и въпросите, включително и по време на живото излъчване.

Денков отбелязва 6 месеца от встъпването на власт на редовното правителство. 

Денков за Шенген: Няма да приемем по-специални условия за България

Отново служители на Националният статистически институт се интересуват какво увеличение на заплатите им е предвидено за следващата година, въпрос за ръст на възнагражденията задават и работещи в Държавна агенция "Архиви". Сред зададените въпроси са и тези - докога в администрацията ще работят пенсионери, защо не се ремонтира ПАВЕЦ Чаира? Кога ще започнат истинските реформи - в здравеопазването, в образованието, в пенсионната система. 

Прави се и предложение - ако България не бъде приета в Шенген през тази година, да отвърне на Нидерландия и Австрия чрез завеждане на колективен иск с Румъния в Съда на Европейския съюз.

Няколко са въпросите към премиера, свързани с причините за тревожния резултат от 15-годишните ни ученици на тестовете на PISA. Денков е попитан и дали подкрепя прекратяване на огъня в Ивицата Газа, след като 13 от 15-те държави-членки на Съвета за сигурност на ООН гласуваха "за" примирие между Хамас и Израел.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
681 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.12 | 09:08

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.12 | 08:28

2
gnom umri

2023.12.12 | 08:13

1
Разбира се, ще отговаря само на подбрани въпроси, иначе повечето ще са, защо е такъв мишок на пеевски.

Добави коментар

Водещи новини