Росен Костурков (ПП-ДБ): Невежеството разпали духовете за ГМО

  • 11 декември 2023 19:02

  • 961
  • 4
Росен Костурков (ПП-ДБ): Невежеството разпали духовете за ГМО
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Несериозно е да коментираме бюджета, особено в частта за обедняването. В последните години външният дълг спрямо вътрешният продукт на България намалява. Този бюджет задържа дефицита на 3% в рамките на маастрихтските критерии. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната”- Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) Росен Костурков в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Каквито и средства да предложим в сектор „Земеделие” ще бъдат недостатъчни. Средствата там се разпределят неправилно. Нужни са по-дълбоки реформи в сектора, защото сега има несправедливо разпределение”, смята той.

По отношение на протестите на фермерите – винаги отивам при протестиращите, за да чуя хората, категоричен бе Костурков.

Министър Вътев: България гласува „въздържал се“ по предложението за Регламента за нови геномни техники

Той се опита да разсее опасението, че управляващите проправят пътя за навлизането на ГМО храни в България, заобикаляйки забраната. „Твърденията спрямо регламентът за нови геномни техники показва поредната некомпетентност на колегите от опозицията. Такова тайно заседание в Министерство на земеделието не е имало. Тази тема в ЕК се развива повее от 2 години. Тя е тема на испанското председателство. Духовете ги разпали невежеството. Когато кажеш ГМО точно определение няма. За такова се смята и ин витро оплождането. Това, което предлага Испания е да работиш с едно растение, но да му се обогати генома. Това е селекция по определен признак. Сегашната наука има възможност да направи това за много по-малко години и опити. Не става въпрос за ГМО, а за пари и патенти”, обясни Росен Костурков.

Той категорично отрече да се подготвя пазара за навлизане на ГМО продукти в България. Той изтъкна, че от ПП-ДБ са по-скоро за повече биопродукти на пазара.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
961 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петър

2023.12.15 | 12:15

4
Именно неговата партия е ГМОто в политиката ни
Симо

2023.12.15 | 10:14

3
Много заблудено човече
Боби

2023.12.15 | 10:13

2
Поредния слуга на продажниците

2023.12.11 | 22:34

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини