Проф. Веселин Вучков: В следващите дни трябва много да се внимава с темата Шенген

  • 11 декември 2023 17:24

  • 1366
  • 2
Проф. Веселин Вучков: В следващите дни трябва много да се внимава с темата Шенген
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Трябва много да се внимава в следващите дни с темата Шенген. Приемането ни само по въздух в Шенген е много малко. Най-важното постижение на Шенген е отварянето на сухоземните граници, когато путъваме да не усещаме, че преминаваме границите. Това трябва да се случи не по-късно от лятото на следващата година. Трябва да сме много внимателни и да не допускаме още 12 години чакане. Изпълнили сме абсолютно всички условия и не можем повече да чакаме повече, това ще е нечестно.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият вътрешен министър проф. Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г., който коментира темите Шенген и промените в Конституцията.  

Австрия постави 4 условия пред България, за да я допусне в Шенген, но само по въздух

"МВР годишно води между 150 и 200 хиляди досъдебни производства. Без качествена реформа на всички нива в МВР, няма как да се води успешна борба с престъпността. За съжаление всички гледат съдебната реформа и никой не обръща внимание на МВР. Не може 90% от разходите на вътрешното министерство да отиват за заплати и осигуровки. Трябват инвестиции за техника, нови униформи, много са нещата. Реформа на МВР трябва и тя може да се обвърже със съдебната", добави той. 

"Идеята президентът да избира между три фигури за служебен премиер не е добра и удачна. Има опасност и в съдебната реформа. Има рискове да се получат много главни прокурори по места и главният прокурор да не може да ръководи системата. рискуваме да нарушим цялостта на прокуратурата. Главният прокурор досега беше твърде ангажиран с политически силните на деня. С промените в конституцията това се засилва. Политическото влияние върху прокуратурата, макар и сега това да се предлага да става чрез парламента, трябва да се намалява, а не да се увеличава", категоричен бе проф. Вучков . 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1366 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марко

2023.12.12 | 08:11

2
Чичак ходи да се подмиеш , че нещо вониш !

2023.12.11 | 17:59

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини