Нинова за "въздушен Шенген": Това е подхвърляне на трохи

  • 11 декември 2023 15:11

  • 1357
  • 8
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Новините за Шенген не са добри. Това е подхвърляне на трохи. Ние сме пълноправен член на ЕС и не искаме да бъдем третирани като второстепенна страна и българският народ като втора ръка. Изпълнили сме всички изисквания, трябва да бъдем приети пълноправно. Приемането ни само по въздух е временно решение, което може да остане завинаги. Само транспортният бранш губи 100 млн. годишно, хиляди стоят по границите и чакат. Това е несправедливо отношение. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред журналисти.

"Държим българското правителство и мнозинството, което управлява, да заеме много по-твърда позиция. Към друга държава не са поставяни допълнителни условия. Имаме въпроси, защото сме обезпокоени от казаното от Борисов – на въпрос „Пълноправно членство значи ли да приемаме бежанци“, той е казал: „Това са различни искания, и докато всичко не е договорено, нищо не е договорено“. Някой да каже има ли към нас допълнително изискване за приемане на квоти бежанци от Европа в България при влизането ни в Шенген?", попита тя.

По думите ѝ това е абсурдно. "За да ни допуснат, ако е така, е абсурдно, защото условията за приемане в Шенген са други и са изпълнени. След като сме били добронамерени, изпълнили сме всичко. Не сме втора ръка хора. Трябва да продължат усилията. Това е единствена тема, по която всички сме на едно мнение – България заслужава да бъде приета в Шенген. Не трябва да се огъваме под това хвърляне на трохи."

Делян Пеевски: Шенген по въздух е недостатъчно

Тя не пожела да коментира евентуалната продажба на рафинерията на "Лукойл": "Никакви мнения, докато не видим всичко черно на бяло. Не сме тук коментатори да им коментираме глупостите, които измислят всеки ден."

"Когато въведоха тази такса, обяснихме защо сме против, защо не трябва да се прави, че това ще бъде пречка пред приемането ни в Шенген. „Вие сте русофили, вие сте антиевропейци“, казаха управляващите. Питам ги днес, като сами се отказват от тази такса, какви са те – русофили? Тази такса не трябваше да се въвежда, тя няма как да се събере, да обяснят как ще си запълнят тази дупка в бюджета", заяви тя по отношение таксата за пренос на руски газ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1357 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.12.11 | 19:47

8
Радваш ли се, червена говноядке? Вие с чалгарите свалихте предното правителство и драпахте против, по време на служебните гълъби. Вие сте виновни да сме втора ръка държава. Предатели продажни.

2023.12.11 | 18:01

7
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Австрия

2023.12.11 | 16:34

5
трохите са заради такива като те.бе нагла крадло! В Шенген не може да се краде като за последно. Сиктир болшевишка к.урвоо!

2023.12.11 | 17:07

6
Там се краде като за пред последно ли.
направо сме

2023.12.11 | 15:53

4
наглите
МНОГО ГРОЗЕН ЦИГАНИН76

2023.12.11 | 15:50

1
!!! наде.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. НАДКА ДОЙЧЕВА Е ЦИГАНСКИ БАРОН. ОТ САМОЛЕТ СИ ЛИЧИ ЧЕ Е МАНГАЛКА.
НАДКА ДОЙЧЕВА

2023.12.11 | 15:52

3
ДАЛИ НЕ СИ ПО ГРОЗНА ОТ ДЕЙВИД БЕКЪМ ?
МНОГО ГРОЗЕН ЦИГАНИН76

2023.12.11 | 15:51

2
ДАЛИ НЕ СИ ПО ГРОЗНА ОТ БРАД ПИТ ?

Добави коментар

Водещи новини