Нинова отправи апел към президента Радев и му напомни, че пасивното поведение не помага

  • 08 декември 2023 14:45

  • 1186
  • 2
© Novini.bg

Това е един фалшив разговор за фейк Конституция. За нас е успех, че накарахме вносителите на проекта за Конституция да си признаят от трибуната, че между първо и второ четене нито един от досегашните текстове няма да остане в този вид. Трети март се запазва като национален празник, по двойното гражданство има спорове, съдебната реформа ще бъде напълно прекроена, служебните кабинети ще бъдат уредени по друг начин... Всичко това днес беше напразен труд и фалшив дебат. Това коментира от кулоарите на Народното събрание председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по повод приетите на първо четене конституционни промени.

Нинова допълни, че от управляващото мнозинство „сега ще си играят и ще се пазарят“ за основополагащия закон в държавата, разяснявайки, че имат различия относно двойното гражданство и правомощията на главния прокурор.

Тези текстове ние от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не бихме подкрепили, но във вторник от 11 часа организираме тук, в парламента, среща с конституционалисти, юристи и народни представители, които са създали сега действащата Конституция в VII-ото Велико народно събрание. Това са мъдри и опитни хора, благодарение на които градим демократична, правова и социална държава. Дано техните думи влеят малко разум в главите на вносителите, каза още Нинова.

Депутатите приеха на първо четене промените в Конституцията

Лидерът на социалистите обяви още, че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са изпратили писмо до президента Румен Радев, с което го подканват да представи своя проект за Конституция, който той анонсира още по време на летните протести през 2020-а година.

„Всеки, който има добро и разумно предложение за държавността и развитието на България, трябва да се включи в този процес. Пасивното наблюдение няма да помогне на никого“, подчерта пред медиите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя уточни, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е в готовност, когато се запознае с проекта за Конституция на президента и ако одобри част от текстовете в него, да го внесе в Народното събрание.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1186 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.15 | 10:18

2
какъв опел е отправила и защо не мо́сквич?

2023.12.08 | 19:53

1
Това не са думи на Нинова, щом не споменава никъде Б. Борисов. Не е истина.

Добави коментар

Водещи новини