Мария Габриел се срещна в Париж с министъра за Европа и външните работи на Франция

  • 08 декември 2023 12:18

  • 790
  • 1
Мария Габриел се срещна в Париж с министъра за Европа и външните работи на Франция
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова се срещна в Париж с министъра за Европа и външните работи на Франция Катрин Колона.

"България и Франция имат отлични двустранни отношения. Франция е партньор и стратегически съюзник, с когото споделяме общи приоритети в европейския дневен ред", заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова

Мария Габриел с международно признание в Париж: Европа е място за инвестиции и таланти

През 2024 година България и Франция отбелязват 145 години от установяване на дипломатическите отношения между двете страни, а тази година е 30-ата годишнина от присъединяването на България към Международната организация на Франкофонията (МОФ). 

Сред темите, които външните министри на България и Франция обсъдиха, бяха сътрудничеството в областта на иновациите, новите технологии, образованието и енергетиката. Поставен бе акцент и върху Подкрепата за Украйна, ситуацията в Близкия изток и политиката за разширяване на ЕС. 

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова благодари за подкрепата на Франция за присъединяването на страната ни в Шенген и ОИСР, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
790 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.08 | 12:34

1
Френска помакиня гаргамелица

Добави коментар

Водещи новини