Промените в Конституцията влизат в пленарна зала

  • 05 декември 2023 20:06

  • 1495
  • 1
Промените в Конституцията влизат в пленарна зала
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Първото гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България е предвидено като точка от проекта на програма за работа на Народното събрание в петък, 8 декември, се посочва на интернет страницата на парламента. Вносители на законопроекта са лидерите и председателите на парламентарните групи, подкрепящи правителството с мандата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП - ДБ), ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Очаква се на 8 декември депутатите да обсъдят и ветото на президента Румен Радев за предоставянето на бронирана транспортна техника за Украйна.

В първата сряда от месеца предложения за включване в дневния ред правят парламентарните групи.

По предложение на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" се очаква депутатите да обсъдят проект на решение за създаване на временна комисия по повод споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ", подписано на 3 януари 2023 г. в гр. София. 

От парламентарната група на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на предлагат на първо гласуване да бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Вносители на законопроекта са Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

От "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" предлагат на първо гласуване да бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Вносители на законопроекта са Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически (ПП - ДБ) Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, председател на ПГ ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

По предложение на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" се очаква депутатите да обсъдят проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент, че върху него е бил оказван натиск от народни представители да извършва определени действия. 

НС реши да не проверява дали срещу действащ министър е бил оказван натиск от депутати

В предложения дневен ред за предстоящата пленарна седмица е и първото гласуване на законопроекта за държавния бюджет за 2024 г. 

На второ четене се очаква да бъдат разгледани промените в Закона за счетоводството, в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в Закона за акцизите и данъчните складове, както и на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.05 | 22:44

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини