Конституционната комисия събра кворум

  • 05 декември 2023 17:33

  • 1362
  • 1
Конституционната комисия събра кворум
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В парламента започна заседанието на конституционната комисия, на което се обсъждат промените в основния закон, преди второто гласуване на първо четене, което се очаква в петък, предаде БНР.

Преди заседанието депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. обясни: "Заседанието на конституционната комисия е с ясно обявен дневен ред. Днес ще дебатираме въпросите за разширяването на достъпа до конституционно правосъдие и за инспектората към Висшия съдебен съвет. Мисля, че изключително важни теми за правосъдието. На този етап на тема конституция нито една от политическите сили, които подкрепя внесения законопроект, не е отстъпило от своята позиция, от твоята подкрепа". 

По-рано от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в заявиха, че няма да подкрепят законопроектите на правителството заради освобождаването на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. От партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участват само в обсъждането на промените в основния закон. 

ГЕРБ са разочаровани от ПП-ДБ: Очакваме да преразгледат отношението си към нас, няма как да продължим без доверие

По-рано заседанието на Комисията по бюджет и финанси беше отменено заради липса на кворум. На него не дойдоха депутатите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, а тези от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с излязоха.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1362 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.05 | 20:19

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини